Guan Eng Tidak Hormati Pilihan Rakyat?


Pimpinan dan ahli Parti Keadilan Rakyat (KeADILan) Negeri Pulau Pinang berpendirian tindakan menyekat peruntukan bantuan mangsa banjir kepada ADUN Kebun Bunga, YB Cheah Kah Peng adalah tidak wajar dan tidak menghormati keputusan demokrasi pilihan rakyat Kebun Bunga dalam PRU yang lalu.KENYATAAN MEDIA

PARTI KEADILAN RAKYAT NEGERI PULAU PINANG MENGENAI ISU SEKATAN PERUNTUKAN TERHADAP ADUN KEBUN BUNGA

Pimpinan dan ahli Parti Keadilan Rakyat (KeADILan) Negeri Pulau Pinang berpendirian tindakan menyekat peruntukan bantuan mangsa banjir kepada ADUN Kebun Bunga, YB Cheah Kah Peng adalah tidak wajar dan tidak menghormati keputusan demokrasi pilihan rakyat Kebun Bunga dalam PRU yang lalu.

Sebagai wakil rakyat yang mendapat mandat rakyat dalam PRU lalu, sewajarnya beliau tidak sepatutnya disekat dari menjalankan kewajiban sebagai wakil rakyat bagi penduduk Kebun Bunga.

Tindakan untuk menyerahkan tugas tersebut kepada ADUN Pulau Tikus pula dilihat seperti mengenepikan peranan KeADILan dalam Kerajaan Negeri Pulau Pinang.

Pihak KeADILan Pulau Pinang juga ingin menegaskan bahawa keputusan menarik peruntukan kepada YB Cheah Kah Peng tidak melalui perbincangan dan rundingan dengan pihak Parti KeADILan Pulau Pinang.

Alasan bahawa sekatan ini adalah kerana atas sebab prosedur dalaman juga amat naif dan sukar diterima.

Pihak kami ingin menegaskan bahawa tindakan ini telah sedikit sebanyak mencalarkan semangat setiakwan dalam Pakatan Harapan.

Parti KeADILan Pulau Pinang berpandangan bahawa yang paling penting di saat pasca bencana banjir ini adalah untuk merapatkan saf dan menyusun strategi agar rakyat dapat merasa kerajaan yang ada sekarang adalah kerajaan yang mendengar dan memahami denyut nadi rakyat.

Dengan semangat untuk membangkitkan semula Pulau Pinang, keutamaan kita adalah untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada rakyat Pulau Pinang tercinta.

YB DATO MANSOR BIN HJ OTHMAN
Pengerusi MPN Parti KeADILan Pulau Pinang

Tarikh: 24 November 2017
Previous Post Next Post