Syed Saddiq Bodoh Sombong Zaid Kata?


Datuk Zaid Ibrahim mengecam Menteri Belia dan Sukan yang melabel kumpulan yang membantah pembelajaran jawi sebagai “bodoh sombong”.

Bekas menteri berkata individu yang bodoh sombong sebenarnya bukan mereka tetapi Syed Saddiq Syed Abdul Rahman sendiri.

“Syed Saddiq tidak berada dalam (Kementerian) Pendidikan, tetapi dia jadi jawi ‘man’ (orang). Dia tidak berada dalam (Kementerian) Pengangkutan tapi jadi suara kepada GoJek,” tulis anggota DAP di Twitter.

“Dia juga tidak berada dalam hal ehwal agama, namun jadi pembela Zakir Naik. Jika itu bukan bodoh sombong, saya tidak tahu apakah dia namanya.”

Syed Saddiq hari ini melabel Pasukan Bertindak Seni Khat (Sekat) sebagai bodoh sombong ekoran ugutan kumpulan itu untuk tidak menghantar anak ke sekolah kerana membantah pembelajaran jawi.

Sekat membuat desakan itu bagi memohon kerajaan mengadakan perbincangan terlebih dulu dengan mereka berkaitan pengenalan tulisan jawi di sekolah vernakular lapor MMO

1 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. My name is Mrs.Aisha Mohamed, am a Citizen Of Qatar.Have you been looking for a loan?Do you need an urgent personal loan or business loan?contact Dr James Eric Finance Home he help me with a loan of $42,000 some days ago after been scammed of $2,800 from a woman claiming to been a loan lender but i thank God today that i got my loan worth $42,000.Feel free to contact the company for a genuine financial service. Email:(financialserviceoffer876@gmail.com) call/whats-App Contact Number +918929509036

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post