DAP Beri Kewarganegaraan?.. Hentilah Perbodohkan Rakyat..


Laskar (tentera upahan) siber pembangkang disaran berhenti menimbulkan ketegangan kaum lewat fitnah kononnya pemimpin DAP memberi kewarganegaraan kepada rakyat China melalui pendaftaran beramai-ramai di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

Terbaharu, JPN terpaksa membuat penafian atas dakwaan kononnya DAP Kepong merancang untuk mendaftarkan MyKad bagi pendatang haram China.

Dalam kenyataannya, JPN berkata satu video yang tular di media sosial baru-baru ini sebenarnya merupakan video lama pada 2018.

Ia kejadian di mana pemegang kad pengenalan sementara dan pemegang kad pengenalan Permastautinan Tetap berpusu-pusu hadir di pejabat Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) bagi menukar status kewarganegaraan mereka kerana berlaku salah tafsir atas mesej yang sebelumnya disampaikan.

“Program pada penghujung 2018 tersebut hanya melibatkan sesi penerangan dan taklimat berhubung tatacara permohonan kewarganegaraan dan kad pengenalan oleh JPN.

“Tiada urusan permohonan dilaksanakan pada hari tersebut dan pihak JPN telah menasihatkan mereka yang hadir untuk pergi ke Pejabat JPN berhampiran bagi urusan permohonan kewarganegaraan dan kad pengenalan,” kata kenyataan tersebut.

Sehubungan itu, JPN mengarahan orang ramai yang berkongsi atau menyebarkan video tersebut di media sosial milik mereka tidak lagi menimbulkan kekeliruan yang dibimbangi akan menyebabkan ketenteraman awam tergugat.

JPN berkata, pihak mereka tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang bagi penyebaran maklumat yang tidak benar oleh individu yang tidak bertanggungjawab.

Sementara itu Penyelaras Parlimen Jasin, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan dalam satu reaksi balas mempersendakan laskar siber pembangkang yang tidak cerdik dalam ‘kelentong’ mereka sehingga membodohkan orang Melayu yang kononnya mereka bela dan pertahankan.

Tegasnya, video menghasut rakyat itu benar-benar tidak masuk akal kerana kelulusan untuk permohonan kerakyatan mesti melalui Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan bukannya pejabat mana-mana Ahli Parlimen DAP sebagaimana yang terkandung dalam video fitnah.

“Ia merupakan taktik kotor dalam usaha pihak tertentu mahu mengambil alih kepimpinan negara daripada kerajaan Pakatan Harapan (HARAPAN).

“Kalau mereka ini hendak menipu pun, carilah kaedah penipuan yang bijak sikit,” sinisnya. – RF8 Media

4 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Yang datang tu confirm belum ada IC..

  So baguslah malaysia ada banyak cina.. hongkong ramai2 1 bilion boleh datang sini..china tak ada freedom..

  ReplyDelete
 2. Nama: __ Hendi Zikri Didi
  Kota: _______________ Malacca
  pekerjaan: _ Pemilik bisnis
  Setiap pemberitahuan: ____ hendidi01@gmail.com

  Halo semua, harap berhati-hati tentang mendapatkan pinjaman di sini, saya telah bertemu banyak pemberi pinjaman palsu di internet, saya tipuan saya hampir menyerah, sampai saya bertemu seorang teman yang baru saja mengajukan pinjaman dan dia mendapat pinjaman tanpa stres, jadi dia memperkenalkan saya pada PERUSAHAAN PINJAMAN AASIMAHA ADILA AASIMAHA ADILA yang sah, saya mengajukan permohonan untuk Rm1, 3 juta. Saya memiliki pinjaman dalam waktu kurang dari 2 jam hanya dalam 1% tanpa jaminan. Saya sangat senang karena saya diselamatkan dari menjadi miskin dengan hutang. jadi saya menyarankan semua orang di sini membutuhkan pinjaman untuk menghubungi AASIMAHA dan saya meyakinkan Anda bahwa Anda akan mendapatkan pinjaman Anda.

  Aplikasi / Pusat Kontak
  E-mail: ._________ aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
  WhatsApp ____________________ + 447723553516

  ReplyDelete
 3. e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663

  email:::::::hafizulbin365@gmail.com
  Name::::Hafizul Bin Haziq
  Country:::Malaysia
  [[[[di atas adalah data peribadi saya]]]]]
  Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"
  [[[[Berikut adalah data peribadi saya]]]]
  Country::::::Malaysia
  Name::::::::Hafizul Bin Haziq
  email::hafizulbin365@gmail.com
  Telephone Number:[+60]1123759663
  WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
  e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

  ReplyDelete
 4. Do you need a Loan?
  Are you looking for Finance?
  Are you looking for a Loan to enlarge your business?
  I think you have come to the right place.
  We offer Loans at low interest rate.
  Interested people should please contact us on
  For immediate response to your application, Kindly
  reply to this emails below only.
  Whats app +918256953815
  mrwilliam751@gmail.com
  Please, do provide us with the Following information if interested.

  1) Full Name:………
  2) Gender:………
  3) Loan Amount Needed:………
  4) Loan Duration:………
  5) Country:………
  6) Home Address:………
  7) Mobile Number:………
  8)Monthly Income:…………………
  9)Occupation:………………………
  )Which site did you here about us…………………

  Thanks and Best Regards.
  mrwilliam751@gmail.com
  +918256953815

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post