Beri PH 5 Tahun Lakukan Perubahan.. Jika Tiada, Tukar Kerajaan..- Rafidah Aziz


Rakyat seharusnya memberikan ruang kepada kerajaan Pakatan Harapan (PH), pimpinan Dr Mahathir Mohamad, sekurang-kurangnya lima tahun untuk membuktikan kebolehan membawa perubahan, kata Rafidah Aziz.

Bekas menteri perdagangan antarabangsa dan industri berkata, masih terlalu awal untuk rakyat melakukan penilaian terhadap pentadbiran PH memandangkan masih banyak perkara yang perlu dibaik pulih.

“Semuanya di tangan kita, jangan buat ugutan bahawa jika kerajaan tidak buat sebarang perubahan, maka akan ubah kerajaan, berkuasanya anda.

“Anda ingat senang mentadbir seperti mana tukar baju sahaja. Tolonglah, berikanlah masa lima tahun, jika selepas lima tahun tidak ada sebarang perubahan yang dilihat, anda berhak buat perubahan.

“Tetapi kerajaan ini tidak sampai dua tahun. Ia tidak adil, anda berikan tempoh lima tahun tetapi hanya lihat kad laporan sepanjang dua tahun sahaja. Adakah itu adil,” kata beliau dalam program “Get Up Close and Personal With Rafidah Aziz” di sini, malam tadi.

Menurut Rafidah, pada ketika Putrajaya merangka dasar lebih baik untuk rakyat, mereka juga seharusnya mengamalkan nilai murni dan menolak amalan politik yang dilihat boleh meruntuhkan perpaduan.

“Tolonglah tolak mana-mana amalan eksremisme atau amalan politik yang berunsur bangsa dan agama, jika tidak menolaknya, maka negara akan menderita.

“Terlalu ramai gunakan agama sebagai gadaian politik sehingga mereka tidak melihat realiti yang berlaku. Tidak ada sebab untuk kita berpecah hanya kerana sebab agama,” katanya.

Menceritakan pengalamannya, Rafidah berkata situasi berlaku pada hari ini sebagai perkara “gila” memandangkan ketika zaman remajanya, beliau tidak menilai individu berdasarkan bangsa atau agama seseorang, sebaliknya bersahabat dengan semua individu.

“Kenapalah kita tidak boleh kembalikan perpaduan dahulu kepada masyarakat hari ini, khususnya golongan muda. Sistem nilai kita benar-benar sudah berubah,” katanya.

Rafidah yang juga Pengerusi AirAsia X Berhad berkata, bangsa dan agama tidak seharusnya dieksploitasi dan digunakan secara meluas dalam pentas politik demi memenuhi agenda politik dan matlamat peribadi.

“Tidak seharusnya ia (isu agama dan bangsa) dibenarkan untuk membuatkan kita berpisah dan berpuak-puak,” katanya.

Katanya lagi, Malaysia memerlukan pemimpin mengutamakan kepentingan negara dan rakyat berbanding keutamaannya sendiri.

“Masalah kita berpunca dengan terlalu ramai yang mengetuai dan tidak lakukan apa yang mereka sepatutnya lakukan, ia termasuk mereka yang mahu menjadi pemimpin.

“Pemimpin seharusnya mereka yang dipilih rakyat kerana mempunyai kualiti sebagai pemimpin, bukannya memaksa supaya diberikan kekosongan. Saya tidak ada cita-cita politik pada ketika ini.

“Tetapi saya hanya mahu ingatkan supaya tidak berebut untuk menjadi pemimpin. Bukan semua orang perlu memandu, ada yang boleh membantu di sebelah,” katanya, namun tidak menamakan mana-mana individu lapor Free Malaysia Today

28 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Xpyah tunggu pru15..

    Taun depan PHancing ni da "melungkup".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah terlungkup angkara tun mangkuk dan banjingan dapigs nya.
      Klu lah pru15 tu esok....

      Delete
    2. Ramalan pencacai tak boleh guna. Dulu nk buang PH ke hutan...ke laut... tapi selepas BN tumabang dah jadi pencacai bangkrap...idea..

      Delete
  2. 5 tahun ranap Aset aset yg berkiatan Melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pidah nie salah sorg pengampu no1. Sanggup menipu demi keuntungan peribadi.
      Tak payah 5 tahun...tak sampai 2 tahun dah nampak jelas muka pukimak sial penipu pakatan semburit nie. Kaki kencing...kaki jarah harta negara...perasuah dilepaskan dan pelingkup ekonomi negara.
      Tak sabar dah menunggu pru15...
      Bencana dah negara oleh penyamun besar yg mengutamakan ekonomi anak..proksi dan kroni.

      Delete
    2. Dah tak sabar tunggu pru 15 di kelantan dan trengganu. Klu berani besok bubarkanlah dun

      Delete
  3. TUDUH MELAYU RASIS, RUPA-RUPANYA CARA MEREKA ALIH PANDANGAN SAJA

    BANGI– Gerakan Islam utama, Ikatan Muslimin Malaysia (Isma) yakin amat merbahaya dan menakutkan apabila parti pemerintah yang dominan di Putraya, DAP dianggotai dan dipimpin oleh mereka yang mempunyai hubungan dengan pengganas, Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE).

    BUKAN RASIS TAPI PENGGANAS TEGAR
    ATOK ALJUBORI BUAT DIAM GAMPANG
    AJOM TG PIAI UMMAH KASI BONGKAR
    INI PH KJAAN HAPRAK MACAI BANGANG

    Amir Isma, Ustaz Abdullah Zaik Abd Rahman berkata, lebih berbahaya lagi sekiranya mereka menganut fahaman atau ideologi keganasan yang mungkin menjadi sikap mereka ketika melaksanakan dasar-dasar dalam negara.

    “Amat mengejutkan apabila parti yang zahirnya di propagandakan sebagai demokratik dan liberal kemudian terdedah seolah-olah menjadi sarang kepada puak yang ada kaitan dengan pengganas.

    SI BABI SUKA TUDUH ORANG LAIN
    ORANG LAEN RASIS, DAP BABI TIDAK
    MACAI BODOH ATOK IKUT DAN JOIN
    MODAL KE TG PIAI UMMAH KASI LEDAK

    “Kemungkinan timbul ketakutan di kalangan rakyat di negara ini yang berasa mereka mungkin dilayan secara rasisme, gangterisme dan terorisme oleh parti pemerintah seperti itu.

    REAKSI PELIK PENGGANAS LTTE "DAP BELUM APA APA DAH MELOMPAT" – Murugiah

    Naib Presiden MIC, Datuk T Murugiah terkejut kerana ‘belum apa-apa’ DAP sudah terlebih dahulu mengeluarkan pelbagai kenyataan menjurus kepada seolah-olah ianya salah polis melakukan tangkapan berkait Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE) itu.

    “Saya tidak faham mengapa ada pemimpin DAP yang sudah melompat dan bercakap sesuka hati mereka. Sebenarnya adakah mereka faham bahawa polis yang cuba mereka salahkan itu juga di bawah kerajaan mereka?

    Sekarang timbul persoalan apakah agensi kerajaan PH kususnya KDN akan mula membekukan akaun-akaun bank milik DAP kerana dikhuatiri turut menyumbang dan membiayai aktiviti militan pengganas itu?

    Kerana antara yang ditangkap ialah ahli-ahli politik DAP dan akaun bank mereka perlu disiasat money trail untuk mengesan transaksi wang dan kaitannya dengan LTTE.

    Jika benar, apakah pihak dalam negeri dan luar negeri yang selama ini menyumbang wang kepada DAP akan turut dibekukan?

    Apakah Kementerian Lim Guan Eng DAP akan membantu sepenuh hati, jika perlu?

    #formulaturunhargaialahBMF

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ltte ada penyokong.
      Isis pun ada penyokong.
      Ayatololla lg byk penyokong

      Delete
  4. CELAH MANA PERANAN NAJOB DLM KES 1 MDB..!?


    1MDB: Shafee ‘belasah’ hingga Shahrol terdiam
    Terdiam dan tidak mampu menjawab soalan

    Ketika diasak bertalu-talu oleh peguam bela, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah sebentar tadi, saksi ke-9 perbicaraan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) terkedu dan seolah-olah tidak tahu apa yang hendak dijawab.



    Shafee ketika pemeriksaan balas dengan Datuk Shahrol Azral Ibrahim Halmi yang merupakan bekas Ketua Eksekutif 1MDB terdiam dan tidak mampu menjawab soalan tentang mengapakah beliau sesuka hati menandatangani minit mesyuarat yang tidak dihadirinya.

    Walaupun tidak menghadiri mesyuarat tersebut, Shahrol tetap menurunkan tanda tangan minit mesyuarat ‘palsu’ itu kerana mendakwa ianya telah diminta oleh ahli perniagaan dalam buruan Low Taek Jo atau Jho Low.

    Shafee merujuk kepada sebuah minit mesyuarat antara Pengerusi Tetap Lembaga Penasihat (CBOA) iaitu Datuk Seri Najib Razak dan Shahrol sebagai CEO 1MDB pada tarikh 30 Mac 2011 yang kemudiannya diberikan kepada Shahrol untuk disemak di mahkamah sebentar tadi.

    Saksi iaitu Bekas Ketua Pegawai Eksekutif 1MDB, Datuk Shahrol Azral Ibrahim Halmi hadir bagi perbicaraan kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB) melibatkan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur. foto NOOREEZA HASHIM, 17 OKTOBER 2019.

    Dakwa Shahrol, minit mesyuarat itu diberikan oleh Jho Low dan telah ditandatangani oleh Najib sendiri.

    Shahrol mengakui menandatangani minit palsu kerana beliau percaya Najib dan Jho Low bekerja bersama demi membawa kebaikan untuk Malaysia.

    Shafee: Ok. Saya hendak tanya kamu, adakah kamu faham fakta serta apakah urus niaga yang kamu tandatangan ini?

    Shahrol: Tidak.

    Shafee: Tahukah kamu apakah sebenarnya minit mesyuarat ini? (dalam nada tinggi)

    Shahrol: Tidak.

    Shafee: Tapi kamu tandatangan begitu sahaja?

    Shahrol: Ya, betul.

    Shafee: Tahukah kamu, kamu adalah CEO syarikat? Ada benda yang dibuat di luar pengetahuan kamu, kamu langsung tidak tahu. Tetapi hanya sekadar menandatangani apa sahaja yang diberikan. Tidak lebih daripada ‘rubber stamp’ (memberi kelulusan tanpa pertimbangan).

    Shahrol: Pada anggapan saya, Najib dan Jho Low sedang melakukan sesuatu yang baik untuk negara dan saya hanya sekadar mengikut arahan sahaja sebenarnya. Pada saya, 1MDB adalah ‘alat’ untuk mencapai matlamat kebaikan negara yang saya katakan itu.



    Shafee: Mesyuarat apa ini?

    Shahrol: Saya betul tidak tahu.

    Shafee: Kamu tahu peranan kamu sebagai CEO adalah membantu Najib sebagai CBOA tidak ‘main’ tandatangan ‘sampah’, contoh seperti minit mesyuarat palsu ini?

    Shahrol: Saya masih menganggap Jho Low mewakili Najib dan mereka berdua sentiasa bekerjasama.

    Shafee: Ok. Jadi kamu rasa Najib duduk sendirian, buat mesyuarat dengan dirinya sendiri? Begitu? Kerana kamu sudah akui tidak pula hadirkan diri dalam mesyuarat ini. Selepas itu, ada orang buatkan minit mesyuarat ini. Ini adalah ‘silo’ paling hebat yang pernah saya dengar. Macam psiko bukan?

    Shafee kemudian terus menyambung menyoal Shahrol tentang apa yang telah dilakukan olehnya sebagai CEO 1MBD pada ketika itu.

    Shafee: Kamu sedar atau tidak apa yang telah kamu lakukan ini? Kamu telah tandatangan satu dokumen palsu yang di reka-reka. Ini satu pembohongan, penipuan. Kamu sanggup letak tanda tangan dokumen tidak benar.

    Shahrol yang terdiam seketika kemudian memberikan jawapan yang tidak di sangka-sangka.

    Shahrol: Saya tandatangan kerana Jho Low yang arahkan saya berbuat demikian. Katanya Najib yang mahu saya tandatangan.

    Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hadir bagi perbicaraan kes 1Malaysia Developement Berhad (1MDB) di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur. foto NOOREEZA HASHIM, 17 OKTOBER 2019.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semakin dekat menuju ke penjara sg buluh nampaknya bekas PM kita ni. Kih3

      Delete
    2. Fakta mcm ini lah yg org umno xmahu dgr. Menangkap jerung yg sebenar. Tp nampak jelas jerung ini masih berenang2 seolah2 dia masih hebat dan ada anak2 ikan yg masih mahu mendekatinya. Skali dia ngap baru tau..

      Delete
  5. Baru terbongkar gerakan pengganas LTTE apabila polis buat tangkapan , barulah rakyat buka mata. Sebelum ini DAP mengganas angkara Deklarasi Setapak sehingga mencetuskan 13 mei. Dua2 pihak menpunyai agenda jahat dan ganas yang jika dibiarkan akan menjadi barah dan membusuk . Keganasan tidak memandang bulu, bangsa atau agama. Sesiapa saja yg tidak sehaluan akan ditentang dan ditamatkn riwayat. Sejarah DAP dan LTTE tidak pernah menipu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ltte ada tangkapan. Isis pun ada tangkapan. 2 X 5

      Delete
  6. Datuk Pidah, kalau esok PRU, rakyat dah sedia menunggu, tak payah tunggu sampai 5 tahun. Dah jemu dan cemuih dah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rakyat pasumno ke dah jemu dan cemuih. Rakyat lain ok jer

      Delete
    2. Aku ok je dgn kjaan skng ni. Cuma yg x ok nya aku x sbr nunggu jerung masuk kandang.

      Delete
  7. Hello AP queen, masa kmu menteri dulu apa y kmu buat, seingat aku peninggalan hebat yang kmu lakukan adalah mengkayakan kroni kroni kmu. Dont talk cock lah orang kenal sangat siapa kmu, dari dulu smpi skrang kmu sembubyi di belakang madey untk selamatkan diri kmu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada kroni dpt 90 juta. Ada dpt 2 juta. Ada dpt sejuta. Sshhh jgn bising2

      Delete
  8. Puan pidah , orang yg cerdik x akn jatuh dlm lubang yg sama 2x.... Belajar dr kesilapan . Klau takdir Allah tahun depa Pru, rakyat dah sedia, bawa pen sendiri pun sanggup . X payah tunggu 5 tahun, berjanggut dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yg jatuh lubang 2 kali la dol!! Tu hadi tu jatuh lubang 2 kali. Tak sedor ke dol?

      Delete
  9. Nenek aku ni baru keluar dari gua ke?
    Malaysia dh nk jahanam pun masih tak sedar ke?
    Atau dh nyanyok...
    Tak payahlah nak dapatkan nasihat org yg dh expired ni...buang masa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat mana jahanamnya? Najib dan geng dia aje yang dah jahanam

      Delete
  10. DISEBALIK ‘ I HAVE THE NUMBERS’ , SEKARANG JANGAN DENGAR BISIKAN SYAITAN KECIL... HIPOKRIT SUNGGUH

    BERBICARA jawatan perdana menteri ke-8, nama MP Semborong jadi bahan hujah di Parlimen, kerana dikatakan bahawa ahli parlimen itu dalang kepada komplot menubuhkan kerajaan ikatan baharu tanpa DAP dan Amanah. Jelas, maksud kepada ikatan baru itu, mahu menafikan perubahan jawatan Perdana Menteri sehingga PRU-15.

    Teringat selepas PRU tahun 2008, perkatan “ i have the numbers’ terpacul daripada mulut Anwar, sehinggakan mendiang Karpal Singh menuduh jika berlaku perubahan kerajaan, maka ianya merupakan malapetaka kepada demokrasi negara.

    HIPOKRIT SUNGGUH SI ALJUB KITA
    DOLU I HAVE NUMBERS HARAMJADAH
    KINI JANGAN DENGOR SYAITAN KATA
    HIPOKRIT HARAMJADAH CEMAS GELABAH

    Gegaran perkataan “i have the numbers” menyebabkan puluhan MP Bn masa itu terpaksa menghiburkan hati ke Taiwan, dalam usaha “regrouping” para MP Bn, untuk menghalang berlakunya perubahan kerajaan pada 16 September, 2008 menerusi GERAKAN 16 SEPTEMBER!!!.

    Mendasari disebalik “i have the numbers” jika benar-benar perkara itu wujud, pergantian jawatan Perdana Menteri mungkin lama sudah berlaku, seperti mana ‘perancangan” menerusi PRK Port Dickson, namun kerana “numbers” bagi merealisasikan perancangan PD hingga kini di awang-awangan.

    Berselindung pada Mei 2020, apabila genap 2 tahun Tun Dr Mahathir menjadi PM, selepas menumbangkan kerajaan Barisan Nasional, merupakan hari keramat, apa kah akan berlaku pergantian jawatan Perdana Menteri?

    Secara bertulis, memang tiada perjanjian demikian, walaupun Dato Seri Anwar Ibrahim menyebutkan bahawa ada perjanjian pada Januari, 2018, bahawa selepas Tun Dr Mahathir maka Anwar akan mengambil alih.

    Sesiapa sahaja mahu menjadi Perdana Menteri perlu dirai, bukan kerana ikhsan pemimpin lain. Berasaskan itu, maka jika Anwar mahu menjadi Perdana Menteri, maka beliau perlu raikannya menerusi PRU-15, dan masa sekarang, beliau membuat keputusan untuk terus menyokong Tun Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri, kerana cara demikian, lebih diterima rakyat secara umumnya. Fikir-Fikirkan.

    KEMPUNAN LA ALJUB KITA LAGI
    2X PATUK ULAR LIDI TAK BERBISA
    2X DI SAMBAR KILAT YG TAK JADI
    KESIAN KO BAKAL PM SAMPAI TUA

    KIKIKIKI..!!

    Apa yang menjadi isu sekarang, memang “numbers” menyokong Dato Seri Anwar mengambil alih tidak mencukupi, maka untuk merealisasikan agar beliau menjadi Perdana Menteri masih sangat bergantung kepada kesediaan Tun Dr Mahathir melepaskan jawatan, kerana “numbers” masih berpihak kepada PM-7 itu

    #formulaturunhargaBMFokeyy..!!

    ReplyDelete
  11. Masa ada kuasa dulu korang rembat sampai tak ingat kiri kanan. Kan susah bila dah tak ada kuasa.. Korang dah insaf ker belom?

    ReplyDelete
  12. PERANG PH KASI PADU PUNYA TEPUK DAN POP CORN TAMBAH...!!

    Kuan Yau ‘Super Stupid Superman’ – Syed Saddiq

    KAH KAH WOII APO NI GADOH GADOH
    SESAMO SINDRI PUN NAK GADUH KER.!
    HAAHH APA LAGI SILA LA GADOH BODOH.!
    POP CORN TAMBAH TEPUK PADU KASI ROBOH YER..!!

    KIKIKIKI...

    #POPCORNTAMBAHDANTEPUKKKK..!!

    #FORMULATURUNBARANG'BMF'OKEY..!!

    Tindakan Kurator Muzium Kebudayaan Komik Asia, Hew Kuan Yau menghasilkan buku komik “Inisiatif Jalur dan Jalan Meraih Manfaat Bersama” dan melabelkan penyokong Melayu menyokong komuniti Uighurs sebagai radikal dibidas Menteri Belia dan Sukan.

    Sambil menyatakan kekesalan dengan kenyataan penyokong DAP yang lebih dikenali sebagai Superman itu, Menteri Belia dan Sukan menyifatkan Kuan Yau sebenar Super Stupid Superman dalam ciapan Twitter beliau hari ini.

    [12:39 PM, 10/20/2019] Khairul Shamlie: “Saya akan ulang pendirian saya pada tahun 2016. Dia memang “Super Stupid Superman”.Dahulu (2016), kata South China Sea milik China, sekarang melabel penyokong Melayu yang menyokong komuniti Uighurs sebagai “radikal”.

    “If this is not racism, i don’t know what is ((jika ini bukan rasis, saya tak tahu apa yang lagi)..menjijikkan,” kata Syed Saddiq meluahkan kekecewaannya.

    MAZLE INI POJAAN RETIS DINA SHIELA CT
    DIAM BILA KOMIK TAROK SESAMA SINDRI
    HAH POPCORNTAMBAH TEPUK KUAT ATI
    HAAH APA LAGI SILE HANTAM KUAT LAGI

    KIKIKIKI..

    Beliau turut memuat naik beberapa keratan buku komik yang dihasilkan Superman dan artikel portal berita tempatan memetik kenyataan aktivis iaitu ‘DAP harus mendisiplinkan Super Stupid Superman’.

    Status Ahli Parlimen Muar itu mendapat komen daripada seorang pengikutnya dalam twitter yang menggunakan nama @abdyns berbunyi: Tahniah SS! anda jujur dalam perjuangan. perkara yang salah dikatakan salah”.

    #formulaturunhargabarangBMFokey..!!

    ReplyDelete
  13. GOOD BYE KG BARU....!!

    PENDUDUK KG BARU MASIH INGATKAH..!? - DULU BARUA DATUK AMIN SHAH, SEKARANG BARUA KALID SAMAT TAPI PM TETAP ORANG YANG SAMA.

    Pada penduduk KG dengar baik baik apa yang aku mahu khabarkan pada kelian. Ini adalah FAKTA dan BUKTI yang krlian kena buka mata luas luas. Sejarah tanah yang lesap di zaman PM ke 4 Tun Mahathir melalui proksi dan barua Datuk Seri Amin Shah jangan di lupakan. Sekarang PM ke 7 datang ke Kg Baru melalui barua Kalit Samat pula... makin nak mampos makin mengila nak menipu lagi... alahaii...!!!!!

    PM KE 4 BARUA AMIN SHAH MUSIBAT
    TANAH KG BARU LESAP TIADA GANTI
    FAKTA TERBARU PM KE 7 KALIT SAMAT
    PENDUDUK KG BARU JGN TERTIPU LAGI

    Sesiapa ada waris yang di tipu oleh barua PM ke 4 Datuk Amin yang dilucutkan gelaran Datuk Seri yang lari ke Afrika Selatan tak mudah dilupa.

    Dr M: Lower rate offered to Kg Baru landowners to ensure property prices are affordable to Malays - selagi bole si renta penipu bole tipu kau tipu aje ler semahu kau atok... bodosss..!!

    Barua PM ke 4 ini dulu yang menyebabkan srbahagisn tanah Kg Baru digadai oleh Datuk Seri Amin Shah mamak P. Pinang tergadai bila tawaran oleh PM ke 4 hanya RM350.00 psf srdangkan nilai pasaran masa itu RM1400.00 psf.

    Masih ingat tawaran PM ke 4 dulu melalui proksi baruanya Datuk Amin Shah ini..!?? Kesemua syarikat Amin Shah Buisness Focus dan Syarikat Perkapalan lingkup bangkrap akhirnya..!!??

    Pemilik tanah ini memberitahu The Malaysian Insight berkata angka yang disebut Menteri Wilayah Persekutuan itu tidak menggambarkan keadaan sebenar kerana hanya berdasarkan sekitar 500 pemilik.

    Perihal tanah Kg Baru, kerajaan berhasrat untuk tidak mengambil tindakan perundangan dalam proses pengambilan tanah Kampung Baru.

    Sekiranya ada penduduk yang tidak bersetuju juga, kami akan mencari jalan penyelesaian lain seperti menempatkan mereka di tanah yang lain yang ada di situ juga.

    Setiausaha Agung, Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM) Amirhamzah Karim mempersoalkan tindakan kerajaan yang mahu membeli tanah di Kampung Baru pada harga rendah.

    Katanya, harga yang ditawarkan seharusnya berpatutan dengan nilai tanah semasa iaitu RM 2,000 satu kaki persegi.

    “Di situ (Kampung Baru) tanah itu adalah nilai dia RM 2,000 kaki persegi, kenapa nak beli RM850 saja, kenapa tidak nilaikan pada harga semasa.

    Menteri Wilayah Persekutuan Kalid Samad berharap perkara ini semua akan selesai selewat-lewatnya pada hujung tahun ini atau Februari depan.

    "Sekarang PM yang sama melalui "proksi barua baru PM ke 7 iaitu Kalit Samat" nyanyi lagu yang sama seperti 'Datuk Amin Shah barua PM ke 4' mengalun lagu yang sama pada kelian wahai Penduduk Kg Baru..."

    Tak serik serik lagi ke wahai Penduduk Kg Baru dilagukan dan didendang nyanyian y sama oleh PM ke 7 sama seperti nyanyian proksi barua PM ke 4 dulu...!!??

    "Jika tiada masalah kita (proksi barua PM ke 7) akan teruskan dengan proses surat perjanjian jual beli (S&P) pada September depan," katanya.

    Khalid mengumumkan tawaran harga RM850 kaki persegi atau atau RM6 juta bagi lot 8,000 kaki persegi untuk pembangunan semula atas keluasan tanah dicadangkan seluas 62 hektar.

    Datuk Amin dulu menawarkan RM350.00 psf dengan nilai pasadan masa itu RM1500.00 psf... tengok sendiri game dari PM ke 7 dan PM ke 4 , game plan tetap sama bukan..!!??

    Dakwaan 90 Peratus Setuju Jual Tanah Hanya Cerita Bohong Menteri – Penduduk Kampung Baru, pemilik dan pewaris tanah Kampong Bharu menggelar Khalid Samad pembohong kerana mendakwa 90% daripada mereka setuju menjual tanah tersebut pada harga RM850 sekaki persegi.

    Kerajaan tawar beli tanah Kampung Baru RM850 satu kaki persegi...persoalan yang timbul ADILKAH harga ditawaran tersebut..!?

    #FORMULATURUNHARGAbmfOK..!!

    ReplyDelete
  14. LEPAS TG PIAI MUNGKIN KE NIBONG TEBAL PULA
    SINGAH DI SANGLANG KEMUNGKINAN PUN ADA
    NAMPAK DARI SELATAN PRK MCM MENUJU KE UTARA
    JANGAN LUPA LANGKAWI PUN TUNGGU MASA AJER


    KIKIKIKIKI....!!!

    #formulaturunhargaBMFokey..!!

    ReplyDelete
  15. Are you desperately in need of a hacker in any area of your life??? then you can contact; ( HACKINTECHNOLOGYatGMAILdotCOM ) services like; -hack into your cheating partner's phone(whatsapp,bbm.gmail,icloud,facebook, twitter,snap chat and others) -Sales of Blank ATM cards. -hack into email accounts and trace email location -all social media accounts, -school database to clear or change grades, -Retrieval of lost file/documents -DUIs -company records and systems, -Bank accounts,Paypal accounts -Credit cards hacker -Credit score hack -Monitor any phone and email address -Websites hacking, pentesting. -IP addresses and people tracking. -Hacking courses and classes CONTACT THEM= .HACKINTECHNOLOGYatGMAILdotCOM WHATSAPP +12132951376(WHATSAPP) my services are the best on the market and 100% security and discreet work is guarante

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post