Tun Mahathir Kata Sukar Tentukan Tarikh Peralihan Kuasa Pulak....


Sebelum ini Tun Dr Mahathir Mohamad pernah menyatakan bahawa akan berundur selepas dua tahun memegang jawatan Perdana Menteri.

Kemudiannya.. Ketika sesi dialog anjuran Majlis Hubungan Luar di New York, minggu lalu, Dr Mahathir menegaskan beliau akan melepaskan jawatan Perdana Menteri sebelum Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.

Hari ini.. Tun kata.. sukar untuk menetapkan tarikh tetap bagi menentukan peralihan kuasa Perdana Menteri pulak... Hmmmm

Harian Metro melaporkan..

TUN Dr Mahathir Mohamad menegaskan sukar untuk menetapkan tarikh tetap bagi menentukan peralihan kuasa Perdana Menteri. 
Katanya, ia susah sekiranya tugas dan tanggungjawab dilaksanakan tidak sepenuhnya selesai. 
“Kita harus mengkaji situasi, jika tugas tidak dilaksanakan sepenuhnya atau tidak selesai, susahlah,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Dasar Keselamatan dan Ketenteraman Awam (DKKA) di Putrajaya, hari ini. 
Sabtu lalu, bekas Timbalan Presiden PKR Syed Husin Ali, mendesak peralihan kuasa pentadbiran negara dilakukan segera. 
Syed Husin mendakwa hasrat Dr Mahathir untuk berundur daripada jawatan Perdana Menteri sekurang-kurangnya tiga tahun lagi akan membunuh PH kerana Anwar tidak mempunyai masa mencukupi untuk berkempen dan mengatur sebarang rancangan. 
Ditanya mengenai desakan Syed Husin, Perdana Menteri berkata, perkara itu tidak pernah dibincangkan.

Laporan penuh silalah baca di SINI

Sementara itu Free Malaysia Today pula melaporkan Dr M ulangi tiada perbincangan peralihan kuasa kepada Anwar..

PUTRAJAYA: Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad hari ini sekali lagi mengulang tiada perbincangan dibuat mengenai tempoh peralihan kuasa perdana menteri kepada Anwar Ibrahim. 
“Kami tidak bincang apa-apa,” katanya kepada pemberita selepas hadir melancarkan Dasar Keselamatan dan Ketenteraman Awam (DKKA) di Kementerian Dalam Negeri (KDN), hari ini. 
Mahathir berkata, tempoh peralihan kuasa diteliti berdasarkan situasi semasa sebelum diserahkan kepada mana-mana calon yang layak. 
“Tarikh yang muktamad bila kerja-kerja sudah selesai atau tidak, agak susah,” ujarnya.

Laporan penuh silalah baca di SINI

Tak pernah berubah Tun Mahathir ni sebenarnya...

7 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Kenkawan suma Padan sangat kann..!!

  Penipu kawan perompak...!!

  Alangkah malangnya, spt api dalam sekam musuh azali PKR Aljub terlalu percaya dengan insan bernama Tun M(Mangkok).. Kesian ko Aljub..!!

  DOLU ATOK KATA 3 TAUN AJER
  SKANG SUSAH PULAK NAK KATE
  BANG NON TAK LANGGAR KERR..??
  LIDAH BERCABANG TU KO NAK CAYE..?
  PUII..! JUMPA ULAR JUMPA PARIA
  AGAK KAU MANA NAK DIKATOK YER..!?

  kikikikiki...!!

  Sudahlah wujudnya nama PKR itu adalah untuk melawan kezaliman Tun M (Mangkok) ketika Anwar dipenjarakan dan dianiaya seluruh keluarganya oleh insan berkuasa ketika itu.

  Tetapi melayu memang mudah lupa, Anwar mudah sangat lupa kikiki..!!, dia lupa sampai lebam biji mata dia masa dalam penjara, takkan dia sudah jadi hilang ingatan.

  Masa dia dipenjarakan kerana isu liwat, ketika gerakan ingin mendesak Najib turun pada tahun 2015 berkumandang, Tun M(Mangkok) menyusun perjalanan untuk menjatuhkan Najib, wujudkan PPBM, menjadi rakan parti lain, DAP, PAN, PKR, menjadi kawan dengan jenama Pakatan Harapan.

  Ikutkan kemenangan PH semasa PRU lepas adalah kerana Mahathir, tiada siapa dapat menyangkal hal ini, Anwar sedar atau tidak, mengapa Mahathir beriya inginkan Putrajaya kembali, selain berdendam dengan Najib, strategi panjang Mahathir ini adalah untuk menengelamkan terus jenama PKR dan presidennya.

  Sekarang nampak bukan PKR dalam kerajaan PH ibarat langau yang tiada apa-apa?

  Isu pecah dua antara kem Azmin dan Anwar sendiri lebih nampak akan keretakan maksimum parti PKR sebenarnya.

  Buat Anwar, anda sudah nampak permainan Si Lidah Bercabang untuk mengenakan anda buat kali keberapa pun tidak tahu, masih tidak sedar-sedar?

  Baik jadi kayu jelah kalau tidak melawan.. kikikikikiki..!!

  Bila kepala penipu berkawan kepala perompak... lu fikir sindri ..!!

  Padan muko kau...!!


  #bmf

  ReplyDelete
 2. memang agak susah nak tentukan peralihan kuasa bila dah enak mengemudi negara . si anwar ibrahim pun tak sabar-sabar , kita tengok lah apa akan jadi . apa pun kalau nak tau kisah Jho Low 2.0 kita boleh lawat di blog ni dan boleh war war kan pada kawan-kawan di facebook , twitter dan instagram

  https://achmadhani.tumblr.com/

  ReplyDelete
 3. kikikii. tumblr to product banyak porno dan pornhub

  kikikikiki...

  ReplyDelete
 4. Anonymous October 3, 2019 at 2:03PM - seem to me that you want to lawn mowers especially those two trees so call mangkuk and aljub. What are you planning if those two out from the land surface. Do you want to recall previous PM sit back and ruled Putra Jaya. Just asking.

  ReplyDelete
 5. Nama: __ Hendi Zikri Didi
  Kota: _______________ Malacca
  pekerjaan: _ Pemilik bisnis
  Setiap pemberitahuan: ____ hendidi01@gmail.com

  Halo semua, harap berhati-hati tentang mendapatkan pinjaman di sini, saya telah bertemu banyak pemberi pinjaman palsu di internet, saya tipuan saya hampir menyerah, sampai saya bertemu seorang teman yang baru saja mengajukan pinjaman dan dia mendapat pinjaman tanpa stres, jadi dia memperkenalkan saya pada PERUSAHAAN PINJAMAN AASIMAHA ADILA AASIMAHA ADILA yang sah, saya mengajukan permohonan untuk Rm1, 3 juta. Saya memiliki pinjaman dalam waktu kurang dari 2 jam hanya dalam 1% tanpa jaminan. Saya sangat senang karena saya diselamatkan dari menjadi miskin dengan hutang. jadi saya menyarankan semua orang di sini membutuhkan pinjaman untuk menghubungi AASIMAHA dan saya meyakinkan Anda bahwa Anda akan mendapatkan pinjaman Anda.

  Aplikasi / Pusat Kontak
  E-mail: ._________ aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
  WhatsApp ____________________ + 447723553516

  ReplyDelete
 6. e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663
  Telephone..Number:[+60]1123759663
  email:::::::hafizulbin365@gmail.com
  Name::::Hafizul Bin Haziq
  Country:::Malaysia

  Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"

  Country::::::Malaysia
  Name::::::::Hafizul Bin Haziq
  email::hafizulbin365@gmail.com
  Telephone Number:[+60]1123759663
  WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
  e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

  ReplyDelete
 7. instagram: Aasimahaadilaaloanfirm
  twitter: ... aasimahaadilaahmedloanfirm
  E-mel: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com


  salla Llâhu ‘alayhi wa sallam, nama saya Neni Syahir, saya adalah korban penipuan di tangan kreditor palsu. Saya kehilangan sekitar Rp.65.000.000 karena saya membutuhkan modal besar Rp. 5,5 miliar. Saya hampir mati, saya tidak punya tempat untuk pergi dan bisnis saya hancur, dan dalam proses itu saya kehilangan suami saya. saya tidak tahan lagi dengan hal ini. 4 November 2019 ini, saya bertemu dengan seorang teman lama di sebuah restuarant di Bandung yang memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik, Ny. AASIMAHA ADILA MEMILIKI LOAN FIRM, yang akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman di sebuah perusahaan. Tolong, bantu saya untuk berterima kasih kepada ibu muslim yang memberikan pinjaman besar kepada pemilik perusahaan, pabrik burung hantu dan orang pribadi. Saya juga ingin menggunakan kesempatan ini untuk menasihati sesama orang Indonesia, Jika Anda ingin pinjaman modal besar, Anda dapat menghubungi mereka dan melihat situs web mereka Anda perlu tahu bahwa ada banyak scammers di blog ini yang tidak memiliki situs web di google map, saya menawarkan pinjaman dengan tingkat sangat rendah 1% dan saya mendapat pinjaman dalam 1 jam. .
  Kontak Aplikasi pinjaman besar

  E-mel: *******aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
  WhatsApp ::: ************ + 447723553516
  Email saya; ***************** nenisyahir@gmail.com
  Bismillâh ar-ra.hmân ar-ra.hîm

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post