Zuraida Pula Bidas Syed Husin..


Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin membidas kenyataan bekas Timbalan Presiden PKR, Syed Husin Ali yang menganggap beberapa pemimpin politik senior dalam Kabinet sudah ‘dibonsaikan’ oleh Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Zuraida berpendapat, bonsai merupakan sesuatu tumbuhan yang menarik untuk dibela dan bukan seperti yang dianggap oleh Syed Husin.

“Pada pandangan saya, bonsai merupakan tumbuhan yang sangat mantap atau produktif dan stabil.

“Oleh itu, saya rasa bonsai merupakan analogi yang salah,” kata Zuraida pada sidang media selepas merasmikan Kertas Putih An Advanced Plastics Recycling Industry For Malaysia di Universiti Monash, Subang Jaya pada Selasa.

Turut hadir ialah Naib Presiden Persatuan Pengeluar Plastik Malaysia (MPMA), CC Cheah serta Timbalan Ketua (Kajian) Sekolah Perniagaan Universiti Monash Malaysia, Prof Pervaiz K Ahmed.

Syed Hussin, katanya mungkin tidak mengetahui apa yang berlaku dalam Kabinet sehingga boleh mengeluarkan pelbagai teori.

“Pada mesyuarat Kabinet, kami mengetengahkan dan menyampaikan pandangan kami. Oleh itu, semua keputusan yang dibuat secara konsensus dan bukannya dibuat oleh Perdana Menteri seorang diri sahaja.

“Syed Husin perlu tahu dan faham tentang hal tersebut,” ujarnya.

Pada Ahad lalu, pengasas PKR tersebut mengecam pemimpin Pakatan Harapan (PH) dan mendakwa mereka tidak mampu membantah Mahathir.

Memetik laporan Malaysiakini, Syed Husin juga berkata Majlis Presiden mempunyai kuasa tertinggi dalam parti gabungan tersebut dan boleh menentukan bila perdana menteri yang kelapan tersebut perlu serahkan jawatannya.

“Rakyat tertanya-tanya apakah Anwar Ibrahim, Muhyiddin Yassin, Mohamad Sabu dan Lim Kit Siang sudah dibonsaikan oleh Mahathir?” katanya lapor Astro Awani

5 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. semalam Syed Saddiq panjang lebar membalas balik apa yang dikatakan oleh Syed Husin,

  Khairuddin juga sedang memulakan serang balas yang keras sehingga mengugut pula mahu membuat kempen tolak Anwar secara berdepan sekiranya pihak yang berkaitan secara terbuka lagi mengkritik Mahathir.

  Hari ini pula Ezam Mohd Nor secara terbuka membuka ruang perbalahan, menyokong apa yang diperkatakan oleh Syed Husin, memang Mahathir itu 'Reformis palsu'

  Apa lagi PKR dan Bang Non jadi anak jantanlah, jadi pertahanan presidenmu. Ini dikalangan pemimpin pro Anwar kecut telur nak berbicara mengkritik cara Mahathir.

  PADAN SSGT LAH TU SUMA SEPADAN
  KEPALA PENIPU VS KEPALA PROMPAK
  AKU SAJA JER NAK MEMBATU APIKAN
  DOLU MATO LOBAM ESOK MUNGKIN GIGI RONGAK

  KIKIKIKIKI..

  Cuma nak bagitahu, pada Bang Non yakin ke boleh lawan kem Mahathir ni?

  kikikikikiki..

  #buymuslimproduct

  ReplyDelete
 2. Ciss simpan kata mu dlm baju mu pada pru14 yg lepas di atas batas kesepakatan anda telah menjual nama anuar ibrahim sebagai Perdana menteri menanti dan tun mahadhir muhammad harapan dlm sebuah kesepakatan konsensus dan pengundi seruan dgn harga yg mahal maknanya rakyat peduli kerajaan baru ini menjadi duli dan bukanya vote sebuah kerajaan baru yg huru hara mengejar nama kedudukan pangkat pengundi mahu dahaga istilah ini quality pemimpin yg qualified berdaya saing bertolak ansur peduli akan hal hal insani dan berkebajikan..

  Mutakhir ini juga dilihat pergeseran acap kian berlaku hal hal dalaman gagal di selesai dgn tuntas Wal hal perkara itu teramat amat remeh dan perlu peduli dirunding dibawah Pepohon di bawah pepohon diatas meja bulat ditepinya mengalir air sungai damai damai bukan?damai tidak?janganlah termakan buah itu buah hasutan kelak sendiri rugi

  Haaies jangan igois ego bererti fana..

  Victimsofoflav
  Detik petang.

  ReplyDelete
 3. Nama: __ Hendi Zikri Didi
  Kota: _______________ Malacca
  pekerjaan: _ Pemilik bisnis
  Setiap pemberitahuan: ____ hendidi01@gmail.com

  Halo semua, harap berhati-hati tentang mendapatkan pinjaman di sini, saya telah bertemu banyak pemberi pinjaman palsu di internet, saya tipuan saya hampir menyerah, sampai saya bertemu seorang teman yang baru saja mengajukan pinjaman dan dia mendapat pinjaman tanpa stres, jadi dia memperkenalkan saya pada PERUSAHAAN PINJAMAN AASIMAHA ADILA AASIMAHA ADILA yang sah, saya mengajukan permohonan untuk Rm1, 3 juta. Saya memiliki pinjaman dalam waktu kurang dari 2 jam hanya dalam 1% tanpa jaminan. Saya sangat senang karena saya diselamatkan dari menjadi miskin dengan hutang. jadi saya menyarankan semua orang di sini membutuhkan pinjaman untuk menghubungi AASIMAHA dan saya meyakinkan Anda bahwa Anda akan mendapatkan pinjaman Anda.

  Aplikasi / Pusat Kontak
  E-mail: ._________ aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
  WhatsApp ____________________ + 447723553516

  ReplyDelete
 4. e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663
  Telephone..Number:[+60]1123759663
  email:::::::hafizulbin365@gmail.com
  Name::::Hafizul Bin Haziq
  Country:::Malaysia

  Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"

  Country::::::Malaysia
  Name::::::::Hafizul Bin Haziq
  email::hafizulbin365@gmail.com
  Telephone Number:[+60]1123759663
  WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
  e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

  ReplyDelete
 5. instagram: Aasimahaadilaaloanfirm
  twitter: ... aasimahaadilaahmedloanfirm
  E-mel: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com


  salla Llâhu ‘alayhi wa sallam, nama saya Neni Syahir, saya adalah korban penipuan di tangan kreditor palsu. Saya kehilangan sekitar Rp.65.000.000 karena saya membutuhkan modal besar Rp. 5,5 miliar. Saya hampir mati, saya tidak punya tempat untuk pergi dan bisnis saya hancur, dan dalam proses itu saya kehilangan suami saya. saya tidak tahan lagi dengan hal ini. 4 November 2019 ini, saya bertemu dengan seorang teman lama di sebuah restuarant di Bandung yang memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik, Ny. AASIMAHA ADILA MEMILIKI LOAN FIRM, yang akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman di sebuah perusahaan. Tolong, bantu saya untuk berterima kasih kepada ibu muslim yang memberikan pinjaman besar kepada pemilik perusahaan, pabrik burung hantu dan orang pribadi. Saya juga ingin menggunakan kesempatan ini untuk menasihati sesama orang Indonesia, Jika Anda ingin pinjaman modal besar, Anda dapat menghubungi mereka dan melihat situs web mereka Anda perlu tahu bahwa ada banyak scammers di blog ini yang tidak memiliki situs web di google map, saya menawarkan pinjaman dengan tingkat sangat rendah 1% dan saya mendapat pinjaman dalam 1 jam. .
  Kontak Aplikasi pinjaman besar

  E-mel: *******aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
  WhatsApp ::: ************ + 447723553516
  Email saya; ***************** nenisyahir@gmail.com
  Bismillâh ar-ra.hmân ar-ra.hîm

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post