Anwar Hanya Jadi PM Atas ‘Kerelaan’ Dr M


KIMANIS: Anwar Ibrahim mahu peralihan kuasa daripada Dr Mahathir Mohamad kepadanya dilakukan secara aman atas “kerelaan perdana menteri sendiri”.

Presiden PKR itu berkata, peralihan kuasa perdana menteri perlu dibincangkan secara “aman” walaupun tekanan daripada sesetengah pemimpin PKR yang mahu proses itu dipercepatkan.

“Peralihan kuasa harus dilakukan dengan baik, Tun Mahathir mempunyai banyak pengalaman dan jasa. Kita (Pakatan Harapan) juga ada muafakat dan janji, jadi sebaiknya ia dibuat dengan cara baik.

“Saya tidak setuju dengan proses itu (peralihan kuasa) jika ia tidak (dilakukan) dengan cara aman dan teratur,” katanya selepas berkempen bagi calon Warisan pada Pilihan Raya Kecil Kimanis di kawasan Pimping, Membakut di sini, malam ini.

Media pada Selasa melaporkan Mahathir sedia melepaskan jawatannya pada bila-bila masa atas permintaan Majlis Presiden PH.

Kenyataan itu menyusul selepas beberapa ahli Parlimen PKR mencadangkan Mahathir menyerahkan kuasanya kepada Anwar pada Mei nanti.

Sementara itu, Anwar berkata, tindakan patut diambil terhadap mana-mana pemimpin parti yang melanggar undang-undang.

Ditanya mengenai laporan beberapa individu yang ditahan dalam satu serbuan di Puchong, Selangor, katanya, tiada ruang untuk mana-mana parti dan pemimpinnya yang dilihat tidak tegas menangani masalah seperti kesalahan jenayah dan rasuah.

Mengulas dakwaan terdapat individu berkomplot mencalar reputasi Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Latheefa Koya, katanya, beliau mengikut perkembangan isu itu secara dekat.

“Saya tidak tahu butirannya, tetapi mereka tidak sepatutnya memusnahkan hidup peribadinya.”

Laporan penuh sila sambung bacaan anda di SINI

1 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Are you desperately in need of a hacker in any area of your life??? then you can contact; ( HACKINTECHNOLOGYatGMAILdotCOM ) services like; -hack into your cheating partner's phone(whatsapp,bbm.gmail,icloud,facebook, twitter,snap chat and others) -Sales of Blank ATM cards. -hack into email accounts and trace email location -all social media accounts, -school database to clear or change grades, -Retrieval of lost file/documents -DUIs -company records and systems, -Bank accounts,Paypal accounts -Credit cards hacker -Credit score hack -Monitor any phone and email address -Websites hacking, pentesting. -IP addresses and people tracking. -Hacking courses and classes CONTACT THEM= .HACKINTECHNOLOGYatGMAILdotCOM WHATSAPP +12132951376(WHATSAPP) my services are the best on the market and 100% security and discreet work is guarante

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post