Ahli Majlis Tertinggi UMNO Hilang Kepercayaan Terhadap Zahid Hamidi


AHLI Majlis Tertinggi UMNO Datuk Lokman Noor Adam mengesahkan tidak akan menghadiri mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO kerana hilang kepercayaan terhadap Presiden Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Katanya, isu untuk membentuk gabungan bersama kerajaan Pakatan Harapan seperti mana dijelaskan Ahmad Zahid dalam mesyuarat jawatankuasa Muafakat Nasional tidak sepatutnya timbul kerana ia sudah diputuskan dalam perhimpunan Agung parti.

Katanya, dia berpendirian bahawa MKT tidak mempunyai hak untuk membuat keputusan mengenai perkara itu sebaliknya ahli parti yang boleh berbuat demikian.

“Bagaimanapun, menerusi maklumat yang saya ada, kemungkinan perkara ini (keputusan bergabung) akan ditunda kerana mendapat tentangan yang besar dari ahli kebelakangan ini.

“Sudah sampai masanya ahli UMNO tidak menjadi pak turut. Saya sendiri tidak mahu menjadi ‘rubber stamp’ di dalam MKT dengan hanya bersetuju saja. Ahli sudah memberi pandangan yang jelas melalui media sosial yang ada,” katanya kepada Harian Metro.

Mengenai kedudukannya, Lokman yang juga Pengerusi Sekretariat Suara Rakyat dan Pemantau Prestasi Kerajaan berkata, dia menjangkakan bahawa akan dihadapkan ke jawatankuasa disiplin parti dan dikenakan tindakan, namun jika dipecat, beliau menganggapnya sebagai satu penghormatan dalam berjuang.

“Saya pernah dipecat dari UMNO pada 6 Oktober 1998, dan dipecat daripada Parti Keadilan Rakyat juga. Kalau kena pecat sekali lagi, tak ada kesan kepada saya malah jadi lebih mudah untuk saya menegur Pakatan Harapan termasuk sekutunya yang jadi gunting dalam lipatan di dalam UMNO,” katanya.

Mesyuarat MKT akan berlangsung petang ini dijangka membincangkan hala tuju UMNO, Muafakat Nasional serta kedudukan Lokman di dalam parti lapor MyMetro

3 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Tu lah..cakap lebih2...kan dah kena pecat...hahaha

  ReplyDelete
 2. Saya ibu EVA FIORENTINA APRILA  dari palembang mengucap syukur kepada allah,karna melalui bantuan dari aki abdul jamal yg sebesar 20m kini saya sudah bisa menjalankan usaha saya lagi.Puji syukur saya panjatkan kepada Allah yang telah mempertemukan saya dengan Aki Abdul Jamal dan melalui bantun pesugihan putih beliau yang sebar 5M inilah yang saya gunakan untuk membuka usaha selama ini,makanya saya sengaja memposting pesang sinkat ini biar semua orang tau kalau Aki Abdul Jamal bisa membantuh kita mengenai masalah ekonomi dengan bantuan pesugihan putihnya yang tampa tumbal karna saya juga tampa sengaja menemukan postingan orang diinternet jadi saya lansun menhubungi beliau dan dengan senang hati beliau mau membantuh saya,,jadi bagi teman teman yang mempunyai keluhan jangan anda ragu untuk menghubungi beliau di No Wa 085-254-384-488- rasa
  senang ini tidak bisa diunkapkan dengan kata kata makanya saya suatu hari nanti saya akan berkunjun ke kediaman Aki untuk silaturahmi.Wassalam dari saya ibu EVA FIORENTINA APRILA dan untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Aki disini PESUGIHAN UANG GAIB TANPA TUMBAL

  ReplyDelete
 3. My name is Mrs.Aisha Mohamed, am a Citizen Of Qatar.Have you been looking for a loan?Do you need an urgent personal loan or business loan?contact Dr James Eric Finance Home he help me with a loan of $42,000 some days ago after been scammed of $2,800 from a woman claiming to been a loan lender but i thank God today that i got my loan worth $42,000.Feel free to contact the company for a genuine financial service. Email:(financialserviceoffer876@gmail.com) call/whats-App Contact Number +918929509036

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post