Pstt.. Abang Mat.. Kelab Malam Tak Buka La Masa PKP Ni..


Entah dari mana Presiden AMANAH ni dapat berita yang mengatakan pada PKP kali ini Kelab Malam dibuka lebih awal dari Masjid tak tahu pulak aku..

Mungkin dari penasihat-penasihat yang ada sekeliling dia kot.. mungkinlaaa..sedangkan kelab malam, pub dan pusat karaoke hiburan kekal dilarang buka sejak PKP dilaksanakan pada 18 Mac tahun lalu.

Dan Kerajaan tidak pernah memberi kebenaran kepada sektor hiburan membabitkan kelab malam, pub dan pusat karaoke hiburan beroperasi dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)...

KUALA LUMPUR: Kerajaan tidak pernah memberi kebenaran kepada sektor hiburan membabitkan kelab malam, pub dan pusat karaoke hiburan beroperasi dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Menjelaskan salah faham yang timbul mengenai kebenaran operasi sektor berkenaan, Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, menegaskan kelab malam, pub dan pusat karaoke hiburan kekal dilarang sejak PKP dilaksanakan pada 18 Mac tahun lalu.

"Ada salah faham, operasi kelab malam merangkumi kelab malam, pub dan pusat karaoke hiburan tidak dibenarkan sejak PKP pada Mac tahun lalu.

"Ketiga-tiga perniagaan itu tidak pernah diberi kebenaran dan kekal berada dalam senarai larangan beroperasi.

"Statistik serbuan dan tangkapan oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) membabitkan pusat hiburan termasuk pub dan kelab malam dari 18 Mac 2020 sehingga 31 Januari lalu merekodkan 951 premis pusat hiburan diserbu, 9,587 kompaun dikeluarkan dan 4,666 tangkapan dilakukan.

"Ini menunjukkan kerajaan tidak berkompromi dalam soal pembukaan kelab malam, pub dan pusat karaoke hiburan kerana ia masih dalam senarai terlarang," katanya pada sidang media di sini, hari ini.

Berhubung operasi pasukan tindakan pematuhan prosedur operasi standars (SOP) PKP, Ismail Sabri memaklumkan, seramai 745 individu ditahan kerana ingkar SOP semalam.

Katanya, Operasi Benteng (Op Benteng) menahan tiga pendatang asing tanpa izin (PATI) dan merampas enam kenderaan darat.

"Pelaksanaan Op Benteng Zon Utara Kelantan di Kawasan Op MERPATI 8 Briged mencatat kejayaan apabila Batalion Ke-4 Rejimen Sempadan di Kampung Lubok Stol, Rantau Panjang, berjaya merampas 10 guni syabu seberat 402 kilogram bernilai lebih RM16 juta.

"Rampasan dilakukan sekitar jam 10 pagi semalam di tebing Sungai Golok," katanya ~ BH

Mohon Abang Mat supaya jangan mudah percaya dengan yang dok ada kat keliling Abang Mat tu.. bodek saja pandai depa tu.. kerja tak tera mana pun..

Kalau Abang Mat tak percaya.. cuba tanya depa.. berapakah jumlah pertambahan Ahli Amanah dari semenjak PRU14 hari tu..?

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post