Majlis Nikah Neelofa Ni Patuh SOP Atau Tidak? (Video Inside)


PETALING JAYA: Polis akan memanggil penganjur majlis pernikahan selebriti tempatan terkenal, Neelofa, berikutan dakwaan majlis tersebut melanggar prosedur operasi standard (SOP) Covid-19.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi Mohamad Zainal Abdullah berkata, polis telah membuka kertas siasatan berkaitan penganjuran majlis tersebut.

Lazada Malaysia

Menurut beliau, siasatan awal mendapati majlis yang berlangsung di sebuah hotel terkemuka di Kuala Lumpur itu gagal mematuhi SOP ditetapkan, termasuk tiada penjarakan fizikal diamalkan.

“Siasatan akan dilakukan mengikut Seksyen 21A Akta Pencegahan Dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 (Akta 342),” kata beliau dalam kenyataan.

Mohamad Zainal berkata, selain pemilik hotel dan penganjur, polis akan memanggil pasangan pengantin itu serta ahli keluarga dan sanak saudara yang hadir di majlis berkenaan.


Terdahulu, Neelofa, atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor, 32, dan pendakwah bebas Muhammad Haris Mohd Ismail, 26, atau lebih dikenali sebagai PU Riz, selamat diijabkabulkan di hotel tersebut pada 11.43 pagi Sabtu.

Majlis tersebut dihadiri kira-kira 200 tetamu termasuk ahli keluarga Neelofa, Halim Khan dan ibunya, Noor Kartini serta ahli keluarga Muhammad Haris, Ismail Nobat dan Normah Johari.

Turut hadir, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Zulkifli Mohamad Al-Bakri yang juga memberikan khutbah dan tazkirah di majlis berkenaan.

Sejak semalam, pengguna media sosial mempersoalkan majlis perkahwinan itu yang didakwa tidak mengamalkan penjarakan fizikal semasa proses akad nikah berlangsung.

Antara yang turut meluahkan kekesalan di Twitter adalah Penasihat Khas kepada Perdana Menteri mengenai Kesihatan Awam Dr Jemilah Mahmood.

“Sangat sedih melihatnya. Ada sebabnya SOP diwujudkan. Saya doa agar tiada kluster akan muncul daripada majlis perkahwinan ini,” kata beliau semalam lapor FMT

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post