Rakyat Negara Mana Yang Mahu Azwan Jadi Perdana Menteri Ni?

KUALA LUMPUR: Selebriti dan pengacara sensasi, Azwan Ali tidak menolak kemungkinan akan kembali bertanding pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) susulan mendakwa didesak pengikut dan rakyat yang mahu dia menjadi wakil rakyat.

Menurut Azwan, desakan itu cenderung ke arah melawan saudara kandungnya, Menteri Kanan Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Azmin Ali yang dikatakan sedang meninjau kedudukan di Johor.


“Sebenarnya bermula tahun lepas, rakyat mahu saya bertanding dan semestinya untuk melawan Azmin. Atas nama Tuhan, asalnya saya rasa tidak mungkin sebab tak mahu lagi peduli.

“Tetapi kebelakangan ini desakan itu semakin banyak dan kuat. Kemungkinan untuk saya kembali bertanding itu ada,” kata selebriti iyu ketika dihubungi Utusan Malaysia semalam.

Kata Azwan, jika sebelum ini dia pernah bertanding atas dasar suka-suka namun kali ini, dia mahu membuktikan kepada umum bahawa Azmin benar-benar tidak lagi relevan sebagai pemimpin.

“Saya bertanya kepada semua, sekarang ini tolong berikan 10 sebab atau alasan logik mengapa Azmin masih dianggap relevan sebagai pemimpin? Agak-agaklah.

“Sudah jelas begitu banyak kebodohannya terlihat semata-mata untuk melepaskan diri yang tersepit. Rakyat kena berhati-hati dalam memilih pemimpin demi kesejahteraan. Lagi pun sudah tahun 2021, rakyat tak bodoh ya! Rakyat sudah terlalu bijak menilai.


“InsyaAllah, kita tengok apa akan jadi pada PRU-15 ini. Kalau betul saya boleh jadi YB yang layak, silap-silap bergelar Perdana Menteri (PM),” kata Azwan.

Menurutnya, walaupun tidak pernah bermimpi untuk menjadi Perdana Menteri, namun jika ia adalah sebuah mandat dan kepercayaan yang diberikan rakyat, dia tidak boleh menolak untuk menggalas tanggungjawab besar itu.

“Andainya masin mulut rakyat, saya terima dengan kekuatan dan tanggungjawab itu dengan sepenuhnya, sejujurnya dan seikhlasnya demi menyelamatkan rakyat yang sudah lama ditindas dan terjejas,”katanya.

Terdahulu, Azwan pernah bertanding sebagai calon bebas pada PRU-14 yang diadakan pada tahun 2018 dengan meraih 90 undi di DUN Bukit Antarabangsa.

Ketika itu, kemenangan berjaya dikekalkan kepada abangnya, Azmin dengan majoriti 25,512 undi. – UTUSAN

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post