Shahidan Sahkan Zahid Masih Heret UMNO Sokong Anwar

KUALA LUMPUR : Usaha menyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi calon Perdana Menteri masih diteruskan sehingga hari ini.

Bercakap kepada Utusan Malaysia, Pengerusi Majlis Ahli Parlimen Perikatan Nasional (PNBBC), Datuk Seri Shahidan Kassim berkata, usaha tersebut dibuat sendiri oleh Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi dengan menggesa seorang ahli Parlimen dari Pahang untuk menandatangani dokumen yang menyokong usaha tersebut.

Dakwa Shahidan, usaha tersebut dibuat pada 7 Jun lalu sekali gus menjadi individu yang ke-12 menandatangani dokumen berkenaan.

“Seorang ahli Parlimen membuat pengakutan yang dia telah menandatangani untuk menyokong Anwar di hadapan Presiden, Anwar dan seorang kenamaan. Ia dibuat pada 7 Jun lalu, ini yang terbaharu.

“Kalau usaha ini pernah dibuat dulu dan dia (Ahmad Zahid) memohon maaf, tak apa. Tapi usaha ini masih diteruskan lagi sehingga ke hari ini,” katanya ketika ditemui, semalam.

Bagaimanapun, jelas Shahidan lagi, daripada 12 individu yang menyokong Anwar, tujuh orang daripadanya telah menarik balik sokongan tersebut.

“Hanya berbaki lima orang sahaja lagi yang masih menyokong, tetapi saya jangkakan seorang lagi ahli Parlimen akan menarik sokongan terhadap Anwar dalam masa terdekat,” ujarnya lagi.

Tegas Shahidan, tindakan Ahmad Zahid itu jelas melanggar keputusan Perhimpunan Agung UMNO 2020 untuk tidak bekerjasama dengan PKR dan DAP.

“Lembaga Disiplin perlu ambil tindakan kepada mereka. Saya bukan melepaskan geram sebab dibuang daripada jawatan Pengerusi Perhubungan Negeri, tapi perkara ini tidak boleh didiamkan.

“Saya orang kuat UMNO yang menjaga kerahsiaan parti, tapi kalau nak buat gesaan seperti dalam mesyuarat Biro Politik, yang sepatutnya Presiden UMNO boleh berbincang dengan Presiden Bersatu, tetapi kenapa Ahmad Zahid ambil langkah yang sebaliknya?” soalnya lagi. – UTUSAN ONLINE

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post