Lain Dibincang Dalam Mesyuarat , Lain Yang Keluar Dari Mulut Zahid?

Kenyataan yang dikeluarkan Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi sejurus Mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) yang berlangsung semalam tidak menggambarkan keputusan yang dibincang dalam pertemuan selama hampir lima jam itu.

Bekas Setiausaha Agung Barisan Nasional (BN), Tan Sri Annuar Musa menyifatkan kenyataan Zahid tersebut menyeleweng daripada topik perbincangan yang berjalan semalam atau dalam erti kata lain yang dibincang tapi lain pula yang keluar dari mulutnya semasa membaca perutusan sidang media itu.


“Sebaik saja Presiden UMNO selesai membuat kenyataan media lewat tengah malam tadi, saya dihubungi beberapa ahli MT yang menyatakan kenyataan media Presiden tidak menggambarkan keputusan mesyuarat MT,” katanya dalam satu kenyataan.

Premium Quality Product From Japan In Malaysia.. buy here  

Malah, Annuar mendedahkan hasil daripada maklumat yang diberikan, kenyataan media semasa siaran sidang media tersebut sudah dirancang lebih awal sebelum berlangsung mesyuarat MT jam 8.30 malam semalam.

“Tinjauan lanjut menyatakan apa yang dibaca kepada media adalah kenyataan yang telah disiapkan lebih awal, sebelum MT bermesyuarat. Jika benar, ternyata sekali lagi MT di permainkan dan ini amat serius,” katanya.

Jelasnya, perkara tersebut bukan kali pertama berlaku apabila Zahid membuat keputusan mengikut kepentingan peribadinya dan keputusan semalam juga tidak melibatkan sebarang undian dibuat seperti kebiasaan yang berlaku dalam mesyuarat MT sebelum membuat sebarang ketetapan parti.

“Mengapakah ini terus terjadi berkali-kali… Lain di bincang, lain pula dirumuskan.

“25 ahli MT telah bercakap, dalam suasana yang agak tenang dan jujur memberi pendapat… Jelas banyak pendapat yang berbeza. Tiada konsensus yang ketara.

“Tiada undian dibuat… Malah perbincangan tidak berkisar pada sama ada UMNO perlu keluar dari Kerajaan PN (Perikatan Nasional), seperti yang dimomokkan sebelum ini, termasuk pendirian yang dipohon dari pertemuan secara berasingan dengan ahli MT,” katanya lagi.

Annuar juga menggesa supaya Zahid menjelaskan kedudukan sebenar kerana akhirnya kebenaran akan terserlah jua.

“Lambat laun kedudukan sebenar akan terserlah jua. Tak baik bagi parti kita,” katanya.

Malam tadi, Zahid sekali lagi mengumumkan keputusan yang seakan sama semasa ketetapan Perhimpunan Agung UMNO 2020 tetapi kali ini dengan lebih keras menuntut supaya Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berundur secara terhormat dan memutuskan UMNO menarik sokongan daripada kerajaan PN.

Zahid juga menuntut supaya PM baharu dilantik bagi menggantikan Muhyiddin bagaimanapun tidak menamakan individu yang layak untuk memegang jawatan nombor satu negara itu.

Bagaimanapun, Zahid berkata hanya PM sahaja berundur dan Menteri Kabinet sedia ada akan kekal.

Laporan dipetik dari AgendaDaily


Kalau PM berundur atau letak jawatan.. macam mana pula Kabinet boleh kekal?


1 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Rasa-rasa penasihat atau guru beliau telah menyiapakan skrip untuk beliau baca aje. Sedarlah orang0orang UMN0, parti anda tak lama lagi akan dijual.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post