Najib! Ada Surat Lagi Ni.. Bacalaa..

Assalamualaikum WBT

Semoga Datuk Seri dan keluarga berada dalam keadaan sihat walafiat.

Datuk Seri, mutakhir ini kita dapat melihat bagaimana bencana dasyat sedang melanda negara kita dan parti kita UMNO.


Kita ibarat jatuh ditimpa tangga. Sudahlah bencana penyakit yang dahsyat sedang melanda, ditambah pula dengan krisis politik negara yang sedang tegang. Dalam masa sama UMNO turut berkecamuk. Perpecahan yang teruk sedang melanda parti.

Manakala Datuk Seri pula dari seorang mantan PM kini sedang berlakon menurunkan taraf menjadi seorang cybertrooper. Datuk Seri berpura-pura tidak mencampuri masalah yang melanda UMNO sekarang.

Hakikat yang sebenar, Datuk Seri dan isteri adalah tok dalang yang mengarahkan Presiden UMNO melakukan perkara-perkara yang tidak sepatutnya untuk memberi tekanan kepada Perdana Menteri, bagi melepaskan kes mahkamah Datuk Seri dan isteri. Termasuklah kes notis bankrap kerana gagal membayar cukai pendapatan kepada LHDN.

Datuk Seri perlu ingat, hilangnya penguasaan UMNO hari ini dari pemerintahan negara berpunca dari Datuk Seri, isteri, Jho Low dan anak tiri Datuk Seri sendiri.

Datuk Seri akan dikenang sampai bila-bila kerana memandu UMNO terjun ke dalam gaung. Sekarang Datuk Seri dan isteri memerah pula tenaga Datuk Seri Zahid Hamidi untuk mengangkat Datuk Seri dan isteri naik ke atas.

Rakyat Malaysia tidak rela untuk melihat Rosmah Mansor kembali menjadi First Lady. Cukuplah beban yang kami ahli-ahli UMNO tanggung selama ini. Kami sudah letih hendak mempertahankan batang tubuh dan beg tangan Rosmah.

Datuk Seri sedang bermimpi untuk menjadi PM interim. Sedar atau tidak oleh Datuk Seri yang telahpun disabitkan kesalahan oleh mahkamah?

Atas asas apa Datuk Seri perlu dilantik ? Jika hendak kata kerana popular di Facebook, Ebit Liew jauh lebih popular dari Datuk Seri. Jika itu dijadikan ukuran, lebih baik Ebit Liew sahaja yang dilantik sebagai PM interim.

Jika hendak dikatakan kerana pengalaman, pun tidak juga. Kerana sejarah telah membuktikan Datuk Seri adalah satu-satu PM dalam negara ini yang membawa sebuah kerajaan kalah PRU. Rekod Datuk Seri sangat teruk.

Datuk Seri cuba hendak menjadi hero dengan memberi idea-idea yang tidak realistik kepada PM di Facebook. Hanya semata-mata hendak memenangi hati rakyat.

Sedangkan jika ditakdirkan Datuk Seri menjadi PM kembali, yang mana idea itu Datuk Seri sendiri pun tidak mampu lakukan. Kisah ini lebih kurang janji manis PH dalam manifesto.

Datuk Seri sedar atau tidak yang Datuk Seri hanya popular oleh beberapa kerat rakyat Malaysia di Facebook sahaja. Tidak di Twitter dan platform media sosial lain. Sebab itu Datuk Seri hanya aktif di Facebook. Di Twitter Datuk Seri tidak berani aktif kerana takut dihentam.

Datuk Seri sedar atau tidak sewaktu Datuk Seri berkuasa dulu, ramai orang meminta Datuk Seri meletak jawatan kerana tiada ketelusan dalam hal 1MDB? Tetapi Datuk Seri buat bodoh hingga BN kalah dan ditamatkan penguasaannya oleh rakyat Malaysia.

Hari ini Datuk Seri pula hendak mendesak PM meletak jawatan kerana gagal mengawal penyakit Covid-19. Datuk Seri hendak tunjuk yang Datuk Seri hebat boleh mengawal Covid dan ekonomi.

Datuk Seri, minta maaflah. Kami tidak percaya Datuk Seri boleh mengawal Covid, benda yang tidak terlihat di depan mata, sedangkan sebesar-besar Rosmah dan Jho Low yang di depan mata pun Datuk Seri tidak boleh kawal. Hingga ranapnya sebuah kerajaan yang paling lama berkuasa dalam dunia, BN.

Datuk Seri dan isteri, bertaubatlah. Usia sudah di penghujung. Datuk Seri dan isteri telah lama berkuasa dan telah memegang pelbagai jawatan.

Orang yang banyak pengalaman kebiasaannya akan mencatatkan kejayaan yang manis ketika telah sampai di puncak. Namun bagi Datuk Seri pula ketika berada di puncak, Datuk Seri menolak UMNO ke gaung. Semuanya kerana mengikut kata isteri.

Akhir kata, kami ahli-ahli UMNO tidak mahu Rosmah kembali berkuasa. Cukup sudah beban yang ditanggung oleh kami empat peringkat dan JR Wanita selama ini untuk menanggung malu dan menjawab isu-isu Rosmah.

Sekian

Ghazali Haji Amin 
Ahli UMNO Bahagian Tangkak


Asalnya surat ini telah dikirim ke SINI

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post