"Nak muntah dengan these bullies.." Norlela Kata Kat Guan Eng


Exco kesihatan Pulau Pinang Dr Norlela Arifin hari ini menuduh beberapa anggota parlimen DAP, termasuk pemimpin mereka Lim Guan Eng, sebagai pembuli.

Ini maklum balas Norlela setelah Adun Penanti (PKR) itu mengeluarkan kenyataan yang menyokong peranannya dalam tindakan Covid-19 di negeri itu.

Norlela memberitahu wartawan dalam kumpulan pesanan teksnya hari ini bahawa dia sangat menghargai solidariti yang ditunjukkan oleh rakan-rakan PKR.

Jelasnya, Lim, exco Pulau Pinang, Phee Boon Poh dan Adun Pulau Tikus Chris Lee antara yang telah membuat kenyataan awam yang memalukannya dan memberi penghargaan terhadap penurunan kes Covid-19 di Pulau Pinang kepada ahli parlimen DAP.

"Mereka mengatakan bahawa semua pengurangan kes Covid-19 kerana pelantikan Phee (sebagai ketua Pasukan Tindakan Kecemasan Pulau Pinang) dan Steven Sim (sebagai penyelaras Covid-19 Pulau Pinang-Putrajaya).

"(Mereka mendakwa) bahawa saya, sebagai exco yang menjaga kesihatan, perlu belajar daripada (Phee dan Sim)," katanya.

"Beritahu saya apa yang telah mereka lakukan untuk menurunkan kes-kes itu sejak lantikan mereka? Apa keajaiban yang mereka lakukan? Tunjukkan bukti. Saya mahu melihatnya," kata Norlela lagi.

Pada 8 September, Lim menyifatkan Norlela sebagai "naif" kerana "menuruti kehendak kerajaan secara membuta tuli" terhadap respons Covid-19 negeri itu.

Pada 12 September, Lim menyifatkan Norlela seperti 'pemerhati yang tidak berdaya' kerana penduduk Pulau Pinang menghadapi masalah mendapatkan rawatan Covid-19.

Pada 3 Oktober, Lim memuji Sim kerana menurunkan jumlah kes Covid-19 di Pulau Pinang.

Kes Covid-19 harian baru memuncak di Pulau Pinang pada 8 September dan secara beransur-ansur berkurangan sejak itu.

Norlela memberitahu wartawan dia sangat kecewa dengan kelakuan pemimpin DAP.

"Nak muntah dengan these bullies (pembuli ini) yang suka witch hunt (menyalahkan) wanita," katanya.

Norlela dan wakil rakyat DAP memiliki sejarah konflik terdahulu.

Pada 2017, Norlela dibidas oleh penyokong kerajaan Pulau Pinang kerana mengucapkan "terima kasih, SPRM" selepas suruhanjaya itu menyerbu sebuah kilang haram di Sungai Lembu, Bukit Mertajam.

Berikutan serbuan itu, exco alam sekitar Pulau Pinang, Phee Boon Poh ditahan oleh SPRM tetapi Adun Sungai Puyu ketika itu menafikan sebarang kesalahan.

Norlela juga dilaporkan mengalirkan air mata ketika sidang DUN pada 2015 selepas mendakwa kerajaan negeri mengabaikan pertanyaannya mengenai DUN Penanti yang diwakilinya itu ~ MalaysiaKini

1 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Betulkah wakaf di Malaysia setakat bina masjid dan surau sajaa..!? YB Fuziah auta atau fakta..!?

  "Malaysia wakaf masih lebih dikenali sebagai menderma dan menguruskan tanah tapak masjid, rumah anak yatim atau kubur", kata YB Fauziah Salleh. Itu lah yang dibangkitkan sidang Parlimen sambil memperolok olok industri zakat oleh YB Fuziah Salleh dari Pakatan Harapan.

  Ahli Parlimen Fuziah Salleh (PH – Kuantan) mempersoalkan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Hal Ehwal Agama Islam yang tidak proaktif dalam mewujudkan Rang Undang-undang wakaf Wilayah Persekutuan supaya menjadi model kepada negeri-negeri lain untuk merangka undang-undang sama.

  Betul kah apa yang di dakwa oleh YB Fauziah itu.!? Apa kah sekadar melontarkan pandangan dangkal atau setakat goreng bagi penyedap rasa supaya penyokong terkinja kinja dan rakyat percaya kata kata YB ini.!? Link ini Dr Hendri Tanjung Ph.D dari Universitas Terkemuka Indonesia mengulas satu satu nya saham wakaf di dunia adalah wakaf Malaysia..!! Link ni tak tipu hokeyy..!!

  https://youtu.be/H1K0EOjcB1o

  “Kita dengar apa Yang Berhormat (YB) menteri bercakap tentang wakaf. Sebenarnya apa YB bercakap itu old school of wakaf, dah berlaku berapa lama dan kita semua maklum dengan apa yang telah dilakukan tentang tanah wakaf.

  Lihat lah link kat atas itu tadi bandingkan fitnah jijik yang dilemparkan oleh YB Fuziah Salleh dari PH ini.. walaun dan otai kau dengar sampai abis penerangan Dr Hendri Tanjung itu sebelum terkinja kinja fitnah wakaf di Malaysia.

  Malas nak layan fitnah wakaf kau orang dengar video di atas Prof salah satu dari Universiti Indonesia pasal kekaguman wakaf di Malaysia.


  #asalPHmestiMenipu

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post