Rai Pengkhianat Sebagai Wira, Ini Pesan Rafizi Buat PKR..

MENERIMA wakil rakyat yang berpaling tadah sehingga tumbangnya kerajaan negeri Melaka hanya akan menghakis keyakinan rakyat, kata bekas naib presiden PKR Rafizi Ramli.

Dalam satu catatan di Facebook hari ini, Rafizi berkata PKR perlu berhati-hati kerana wakil rakyat terbabit mempunyai rekod buruk dan akhlak yang tidak disenangi.
 
“Rakyat menjadi mangsa berdepan risiko wabak Covid-19 gara-gara perebutan kuasa dan kekayaan sesama pimpinan Umno/BN (Barisan Nasional)/(Perikatan Nasional).

“Mungkin ada keghairahan seorang dua pimpinan PKR yang melihat ini peluang untuk menjadi orang besar di Melaka, tetapi janganlah keghairahan itu mempengaruhi keputusan dengan mencari jalan pintas,” tulisnya.

Bekas ahli Parlimen Pandan itu berkata beliau menerima mesej bertubi-tubi yang gusar mengenai tindakan Pakatan Harapan mengalu-alukan beberapa watak kontroversi dalam menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka.

“Watak-watak ini mempunyai rekod buruk. Akhlak Adun yang suka memaki hamun bukanlah jenis calon yang kita mahu tampilkan.”
 
Dewan Undangan Negeri Melaka dibubarkan pada 4 Oktober selepas empat wakil rakyat iaitu Idris Haron (Sungai Udang-BN), Nor Azman Hassan (Pantai Kundor-BN), Norhizam Hassan Baktee (Pengkalan Batu-Ind) and Noor Effandi Ahmad (Telok Mas-PN) menarik balik sokongan mereka kepada Sulaiman Md Ali untuk terus menerajui kerajaan negeri.

Sulaiman yang hilang majoriti kemudian menasihati Yang di-Pertua Negeri Mohd Ali Rustam untuk membubarkan DUN Melaka, yang memberi perkenan untuk pembubaran.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) pada Isnin umum PRN Melaka akan diadakan pada 20 November dengan penamaan calon ditetapkan 8 November.

Pengerusi SPR Abdul Ghani Salleh berkata tempoh berkempen ditetapkan selama 12 hari, dengan pematuhan ketat peraturan pencegahan penularan Covid-19 lapor The Malaysian Insight.
 
Berikut adalah catatan Rafizi di laman Facebook miliknya..

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post