Tolak ‘Katak Politik’, Anwar Cakap Tak Serupa Bikin - Calon BN

MELAKA: Rakyat Melaka wajar memberi pengajaran kepada Pakatan Harapan (PH) kerana meletakkan individu tidak bertanggungjawab sehingga menjadi punca kejatuhan kerajaan negeri.

Calon BN bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bemban, Datuk Koh Chin Han berkata, PH sebelum ini sering melaungkan tidak sesekali bersekongkol individu mengamalkan lompat parti sebaliknya pendirian mereka berubah dan menyokong tindakan itu.

“Sebelum ini mereka dilihat kerap melaungkan kata-kata bahawa parti mereka tidak akan bersekongkol dengan ahli politik katak dan anti dengan tindakan lompat parti, kini pendirian mereka berubah.

“PH hanya akan menyokong tindakan si katak apabila ianya memberi manfaat kepada mereka, malah mereka turut bersama menumbangkan kerajaan negeri Melaka sehingga perlunya diadakan Pilihan Raya Negeri (PRN) dalam keadaan negara yang masih bergelut dengan pandemik Covid-19.

“Kami menyeru kepada rakyat Melaka agar menggunakan kebijaksanaan dan peluang keemasan ini untuk memberi pengajaran kepada katak politik sekali gus menghukum PH kerana mencalonkan individu yang bertanggungjawab menyebabkan kejatuhan kerajaan negeri Melaka,” katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.

Chin Han kemudian menegaskan, sikap katak politik itu harus ditamatkan dan ianya perlu dimulakan di Melaka.

Mengulas lanjut, beliau berkata, tindakan Pengerusi PH, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menerima katak politik bukan sahaja memalukan malah memakan diri kerana mengangkat individu berkenaan sebagai calon PH.

“Sebagai pimpinan tertinggi PH, Anwar telah melakukan tindakan yang paling memalukan dalam kemelut politik di Melaka.

“Sebelum ini, Anwar dan PH tidak boleh menerima jika ada ahli parti mereka ‘lompat’ ke parti lain, mereka mungkin akan dituduh sebagai tidak bermaruah kerana mengkhianati rakyat dan sistem demokrasi negara, tetapi kini apa yang terjadi?

“Apabila ada wakil rakyat daripada parti lain ‘lompat’ ke PH, mereka bukan sahaja dipertahankan oleh PH malah turut diangkat sebagai ‘hero’ dan menjadi calon mewakili PH dalam pilihan raya,” katanya. – UTUSAN

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post