Ketika PN Perintah Ramai Bunuh Diri Najib Kata?

PETALING JAYA: Bekas Perdana Menteri, Najib Razak membidas kenyataan Azmin Ali yang mengatakan antara kejayaan luar biasa kerajaan Perikatan Nasional (PN) adalah mendapat pengiktirafan dunia sebagai kerajaan terbaik yang menjalankan usaha pemulihan Covid-19.

Beliau berkata, Malaysia adalah negara paling teruk dalam ASEAN dan antara paling corot di dunia dalam kes Covid-19.

“Kita juara dunia Covid-19 masa itu.

“Kita juga laksanakan ‘lockdown’ separuh masak dengan tempoh antara paling panjang dalam dunia sehingga kita tidak dibenarkan rentas negeri dan balik kampung dua tahun berturut,” katanya di Facebooknya.

Pada 7 Feb lalu, Azmin yang juga ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Bersatu berkata, rakyat Johor khususnya pengundi pada pilihan raya negeri (PRN) Johor akan datang perlu melihat rekod pencapaian pentadbiran kerajaan PN sewaktu negara berdepan dengan pandemik Covid-19.

Dalam pada itu Najib berkata, data tidak pernah menipu dan negara selalu berada di tangga tercorot dalam indeks Covid-19 di Bloomberg, Nikkei, The Economist ketika itu.

Beliau berkata, Malaysia juga merupakan satu-satunya negara yang melaksanakan darurat untuk menggantung Parlimen begitu lama sehingga Raja-raja Melayu dan Yang di-Pertuan Agong bertitah agar darurat tidak diteruskan.

“Kita satu-satunya negara di ASEAN yang diturunkan penarafan sehingga Malaysia akhirnya kehilangan penarafan gred A kita sejak berpuluh tahun lalu.

“Azmin sudah lupa bahawa zaman kerajaan PN adalah zaman ‘move, tutup, move tutup’, zaman ramai bunuh diri atau angkat bendera putih dan zaman kerajaan perlu rayu kepada rakyat derma kontena untuk simpan mayat,” katanya lapor FMT

13 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Mana mana parti yang hendak raih populariti mesti bermusuh dengan Parti Bossku atau belasah Bossku bertubi tubi secara peribadi.

    Berkongsi musuh lawan Bossku acara wajib bagi semua pemimpin politik Malaysia terutama Tun Mahathir. “common enemy” @Bossku adalah mereka tetap tidak mahu berada dibawah bendera sama seperti menggunakan bendera PKR Ketika PRU14 dan logo HARAPAN.

    Masing masing tidak mahu dikaitkan dengn logo pembawa kekalahan Ia itu logo PAKTAN HARAPAN sebab semua janji dicapati.

    DAP bermusuh dengan UMNO, Parti MUDA pun begitu juga, selain itu PEJUANG juga bermusuh dengan UMNO bersama dengan MUDA , PKR juga menyerang UMNO sama seperti MUDA dan PEJWANG dan PPBM.

    Sebab logo HARAPAN @ PH ini membawa kenangan rakyat di”kencing”kan oleh Tun Mahathir dan Pakatan Harapan.

    Tun Mahathir setelah membusuk kan Pakatan Harapan dengan menipu pengundi berkenaan manifesto, telah cuci tangan terlebih awal kencingkan Bang Non Mat Sabun Jijah Tokong.

    Rakyat harus ingat dan jangan alpa bahawa semua mereka yang ada pada kerajaan gagal sedang cuba mencuci imej dan bau hancing mereka dengan jenama baru.

    Ini merujuk kepada politikus paling tua dan paling hodoh sekali seperti Tun Mahathir hingga sanggup jual maruah diri jadi Barua DAP@ LeeKwanYew dengan selamber sambil garu garu telo labuhnya dengan memyerahkan Pulau Batu Putih pada anak Cina Lee Kwan Yew untuk Singapura.

    Negara lain sanggup perang dan berbunuhan bila Pulau mereka dirampas orang lain, tapi bila ultra bertukar jadi telo labuh sudah kena penyepit tuannya maka barua sudah tiada maruah dan harga diri lagi.

    Parti Bossku enggan dikait dengan Parti dan Pakatan Haprak kaki kencing ini yang busuk lalu Parti Bossku boleh sajer “Go-solo”.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dengan pandangan tuan. Sukar utk menerima kaki kencing utk kali kedua.
      Kalau mrk menang ntah apa aset dan harta negara akan mrk jual.Yang jelas, harta dan aset pelaburan org Islam bnyk tergadai masa ph berkuasa.
      Belum lagi bab menjarah harta dan wang glc.
      Integriti konon...lebih 600 projek diberi tanpa tender terbuka. Ntah siapa yg dpt?
      Projek besar dpt kpd proksi dan kroni melonjak masa ph. Integriti konon.

      Elok umno/bn solo menentang pejuwang, ppbm, muda, warisan, pkr, dap dan amanah.
      Rakyat bukannya bodoh sanggup dipimpin oleh para kleptokrat sebenar yg kencing mandat rakyat.

      Delete
    2. setuju banget. kerjaan turun harga dua kupang tapi tambah 22 kali memang terbaik..

      Delete
    3. Bila gst dimansuhkan konon sst mampu menurunkan harga barang....hanya kencingan.

      Sistem percukaian sst yg sangat digemari mereka yg suka mengelak cukai, laporan hasil tidak tepat dan mudah mengeksplotasi harga barang.

      Kenapa negara jiran masih kekal gst?
      Malah ada yg menaikkan kutipan gst.

      Delete
  2. Cakap bergegau kah kah kah..PPBM Tidak cukup “Jantan” telo goyang untuk Cabut "Butt Plug" Perdana Menteri...!! kah kah kah kannn..!!

    Cakap berdegar degar, cabar sana sini.

    Hina sana sini, tapi akhirnya terserlah “Not man enough to pull the PM butt plug” ..kah kah kah..!!

    Parti Pribumi Bersatu Malaysia , akhirnya pergunakan Ahli Majlis tertinggi Bersatu Razali Idris untuk tutup malu Muhyiddin Yassin dan Wan Saiful.

    Dalam kenyataan terbaru, mewakili Bersatu , Razali menyatakan Parti nya akan terus beri sokongan kepada Perdana Menteri Ismail Sabri sehingga habis tempuh.. cakap bergegau gegau kata orang lahabau Melakau tapi ekor bergemumang taik.. kah kah kan..

    ReplyDelete
  3. Semalam, Amerika Syarikat umum kadar inflasi negara itu naik ke 7.5% - kadar paling tinggi sejak 40 tahun lalu.

    Ini berikutan United Kingdom juga catat inflasi tertinggi sejak 30 tahun lalu.

    USA dan UK takde UMNO mahupun BN dan tak ada Bossku. Jadi, tak perlulah pihak sebelah sana nak buat propaganda bahawa harga akan naik bawah UMNO dan BN.

    https://youtu.be/j73cjA1IcJw

    Kenapa inflasi dunia tiba-tiba naik bukan susah untuk faham.

    https://youtu.be/vXeZVFidWRo

    Lockdown yang dibuat seluruh dunia pada tahun 2020 dan 2021 telah halang pengeluaran bagi semua jenis komoditi.

    Akibatnya, stok bekalan dan stok turun.

    Apabila aktiviti ekonomi dibuka semula dan pengguna berebut-rebut membeli semula maka permintaan naik mencanak.

    Permintaan yang naik mencanak pada ketika stok sudah kurang menyebabkan harga barang naik dan inflasi mencanak.

    Ini adalah dasar asas ekonomi. Mungkin kalau ditanya Anwar Ibrahim dan Mat Sabun sukar nak memahami inflasi ini..!!

    Sebab itu, perkara ini sejak tahun lepas dan telah beberapa kali memberi amaran pada kerajaan bahawa inflasi akan menjadi masalah besar dan langkah-langkah serta dasar-dasar proaktif berlu dilaskanakan bagi meredakan tekanan dan menstabilkan harga bagi jangka masa pendek - terutamanya bagi inflasi makanan.

    "Jun 2021: Bossku jangka inflasi jadi masalah besar pada bulan mendatang"

    https://www.sinarharian.com.my/article/142403/BERITA/Nasional/Najib-jangka-inflasi-jadi-masalah-besar-pada-bulan-mendatang

    Langkah-langkah ini juga tidak boleh "short-sighted" dan bukan langkah mudah seperti mengenakan harga kawalan sahaja tanpa menyelesaikan masalah asas sehingga menyebabkan bekalan terganggu dan berkurangan.

    "Kawal harga tak selesai masalah, kata Bossku susulan harga ayam, telur naik"
    https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2021/11/22/kawal-harga-tak-selesai-masalah-kata-najib-susulan-harga-ayam-telur-naik/

    Walaupun kadar inflasi dan tekanan harga adalah masalah seluruh dunia, ini tidak bermakna kerajaan tidak boleh cari langkah kreatif bagi mengurangkan tekanan bagi ekonomi tempatan.

    WSJ kata Malaysia negara korup link bawah ini negara mana yang korup kehidupan mereka

    This is United State of America..link woww terbaek make USA great again (wajib tonton)

    https://youtu.be/yRWmKh13b50

    link atas ni haah.

    Human right sangat lah kann..! Tak payah nak gebang inflasi di USA dan United Kingdom lebih teruk berbanding Malaysia.

    https://youtu.be/ZE48c4QeUSw see link..!!

    Siapa yang tak suka Malaysia sila berambos ke Amerika Sarikat..!!

    ReplyDelete
  4. Kalimat "wallahi,wabillahi, wataullahi' di PRN Johor.. siapa yang kenaaa..!!

    Alhamdullilah, Bossku amat berani dalam melafaskan kalimat "wallahi,wabillahi, wataullahi' dalam menafikan keterlibatan diri beliau dalam kes tersebut.

    Dimata orang awam "lafas" yang dibuat Bosssku itu mungkin tidak akan membawa apa perubahan mahupun tidak makna tetapi sebenarnya "implikasi' dari " kalimat lafas"yang disebutkan Bossku itu amatlah besar bahananya.

    Sebenarnya Bossku mempertaruhkan "hela hela' bala atau balasan ALLAH SWT kemuka pintu hadapan rumahnya, sekiranya beliau berbohong.

    Mahiaddin!!

    Sebelum diangkat jadi Perdana Menteri ,tak da pulak sibuk sibuk pasal "kluster Mahkamah".

    Bolih pulak terima kluster ni!!!

    Rezeki diangkat sebagai PM pun atas ihsan' "kluster Mahkamah". Kalau tak da sokongan kluster ni, agak agak bolih ke merasa jadi Perdana Menteri?

    Tetapi sekiranya Bossku benar benar tidak bersalah dan teraniya.. inshallah..bala pasti akan berbalik pihak yang menuduh dan yang memfitnah beliau.

    Atas nasihat Zety lah selaku Gabenor Bank Negara duit dimasukkan RM65 juta ke akaun Bossku ditangkap. Kes AMLA keluarga penyamun Zety sebanyak RM700 juta tiada satu bijik buah Zeti dan keluarga diambil sebarang tindakan...!!

    Perkara yang serupa juga pernah dilakukan olih Bossku ketika beliau difitnah dalam kes pembunuhan Altantuya.

    Kesalahan awal Zety adalah dengan sengaja menyembunyikan satu jenayah AMLA, kesalahan kedua pula adalah menyalahguna kan kuasa untuk melindung jenayah suami dansendiri Tawfiq Ayman dan anak anak penyamunnya.

    Yakin atau tidak.. sebelum PRU 14 gerombolan ini berjemaah menuduh beliau terlibat...

    Apa jadi selepas Bossku 'bersumpah laknat'?

    Kerajaan mereka tumbang !!!hanya bertahan 22 bulan saja!!

    Mereka berkata ini adalah kebetulan dan tiada kena mengena dengan sumpah Bossku..!!

    Ini semua menyebabkan keyakinan ramai rakyat bahawa kes mengenakan Datuk Seri Najib telah di rancang oleh pihak tertentu.
    Tun Mahathir sangat malu untuk menggelar Zeti dan Nor Yakob sebagai “Penyamun” seperti mana beliau menuduh Bossku jauh sebelum kes 1MDB dibuka lagi.

    Hahahaha ������

    Kebenaran Firman Allah SWT yang mana satu yang mahu kamu nafikan??

    Ini kali kedua Bossku "menyerahkan" batang tubuhnya kehadrat' ALLAH SWT untuk diperhitungkan.

    Siapa bakal terkena ataupun adakah sumpah bakal makan diri Bossku???

    Inshallah..dalam masa terdekat di PRN Johor ini kita akan saksikan 'bala bala yang akan menerjah"

    Tunggu Siapa kena! siapa yang kena! siapa yang kena!

    KHALAZ

    ReplyDelete
  5. Deyy Al Juboori brapa kali mau kena main haahh..!! Kikikiki..

    Sekali lagi PKR bakal jadi mangsa dan DAP bakal hilang banyak kerusi dan MCA bakal diterima semula olih masyarakat Cina.

    Kaum Cina amat terkesan dengan mainan Mahathir ketika 22 bulan memerintah. Kaum Cina juga terpedaya dengan mainan silapmata DAP.

    Ini mengakibatkan ramai peniaga kecil dan besar kaum Cina terjejas teruk akibat dari dasar Mahathir dan dari dasar Kerajaan Tun kaum Cina mula susut kekayaan dan mula hilang punca pendapatan kerana darurat' serta lockdown PKP berpanjangan.

    Kini orang Johor sudah tidak termakan dakyah pembangkang lagi. Kini mereka menwar war kan agar semua parti pembangkang bergabung di satu khemah besar.

    Tujuan pengabungan semua parti pembangkang hanyalah untuk menjatuhkan BN dan UMNO saja kerana tidak mahu BN dan UMNO kembali berkuasa.

    Tuduhan 60 tahun korup dimainkan sedangkan semua maha korup dan mega korup dan yang korup iman dan akidah (penganut pluralisma murtad & COMANGO) dan gadai pulau pulau dalam BM/ UMNO sudah berambos pergi dan membentuk gabungan bersama PKR,PejWang dan Bersatu.

    Kalau itulah matlamatnya, maka, akan berulang lagi cerita cita cita Mahathir iaitu "mahu menjatuhkan Bossku". Menjatuhkan dengan apa cara sekali pun.

    Yang didendang pembangkang hanyalah "pembubaran DUN dan mengadakan PRN Johor hanyalah untuk menyelamatkan Bossku dari kes Mahkamah.

    Apa punya gila.. pembangkang pembangang sklisn..!!! Tak ada kaitan langsung antara kes Mahkamah dengan PRN Johor.

    Rakyat sedar dan tahu bahawa diera Bossku sebagai Perdana Menteri ekonomi negara berada pada keadaan yang sangat baik. Kekayaan negara berjaya ditambah dari RM800 billion keparas RM2 Trillion Ringgit.

    Rakyat sudah terjebak 22 bulan dibawah Pakatan Harapan pimpinan Mahathir..yang kesudahanya.. hanya dendam Mahathir terhadap Bossku saja yang berjaya dilaksanakan, selain nya semua kelaut dalam..!!

    ReplyDelete
  6. Pejuang menawarkan kerajaan penyayang dan komited dalam memenuhi keperluan rakyat pada pilihan raya negeri (PRN) Johor...AMIN

    Presidennya, Mukhriz Mahathir berkata, tawaran itu selari dengan kehendak rakyat yang mahukan kerajaan prihatin..AMIN

    Tidak sibuk bermain politik yang jelas tidak memberi manfaat kepada mereka.. AMIN

    “Tawaran Pejuang (di Johor) ialah sebuah kerajaan penyayang.. AMIN.. puiii..!!

    “Sebuah kerajaan penyayang bermaksud apa juga keperluan rakyat baik dari sosial, pendidikan dan ekonomi, kita kena betul-betul cari satu penyelesaian yang memberi impak kepada rakyat secara positif.. AMIN

    Lepas PRN Bangsa Johor.. BN menang 2/3 majority..AMIN

    Kita ke Kedah... PRN Kedah pulak..AMIN

    Masa tu boboi tau lah nasib kau di Kedah..AMIN

    Samada PdjWang Penyayang atau PejEang melingkup melayang..

    KALAS...


    kah kah kah

    ReplyDelete
  7. 1.6 billion wang 1MDB digunakan untuk peruntukkan rasuah PEGAWAI ASIA TENGGARA....AMIN

    Sapa Pegawai Asia Tenggara..AMIN

    Budak Pejabat kah, Peon kah, CC kah, Kerani Pejabat Pembancuh kopi kah..AMIN

    Ini bukan kerja sorang sorang...AMIN

    ini kerja penyamun berjamaah..AMIN

    Di imam kan Ostat Jho Low..AMIN

    Dimakmumkan oleh Zety dan keluarga penyamun nya, Nik Faisal, semua Pegawai kaum Cina di AmBank..AMIN

    Penyamun menyamun secara berjemaah yang kena Bossku sorang kah kah kah..AMIN

    Atok pun turut berjemaah berimamkan Jho Low secara ghaib dari IJN sambil ratib najib, najib, bossku, bossku, najib bossku... kah kah kah

    Jho Low adalah simbol betapa bodoh nya pemimpin pemimpin Melayu kena bodoh bangang kan semua bercakaran dan berantakan sesama sendiri..

    http://www.ibnuhasyim.com/2022/02/ini-bukti-cerdiknya-bekas-pm-pm-msia.html?m=1

    Tak ada seko pun kaum Jho Low mengutuk memaki hamun Jho Low tapi kaum Jho Low tepuk tangan guling atad jalan raya melihat betepa bodoh bangang nya pemimoin Melayu dibodoh bangangkan dan di perkotak katikkan.. Kaum Jho Low sah jadikan Jho Low pejwang kaum Cina Jho Low...

    Dah lah Jho Low bodoh bangang celaka sialkan pemimpin Melayu... dengan bangga jadi barua kaum Jho Low melalui DAP@LeeKwanYew Pulau Batu Putih milik bangsa Johor diserahkan sambil Tun Mahathir sambil gentel garu telo labuhnya beri pada anak Cina Lee Kwan Yew

    PRN Johor bangsa Johor minggu ini pastikan pastikan kesema pukimak barua Melayu DAP@LeeKwanYew dilingkupkan satu persatu...

    KHALAS


    kah kah kah...Kah kah apa ke bangang punya kes lahh...

    ReplyDelete
  8. Sila kongsi dan majukan kepada semua rakan-rakan

    Kami ingin memaklumkan kepada semua tentang YIP KUM FOOK, presiden KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI, Taman Desa Jaya, Kepong, YIP KUM FOOK tidak pernah memalukan orang ramai tentang beliau selalu berbohong, menipu, menghina ajaran Buddha, dll.

    Baru-baru ini ramai yang memperkatakan tentang perwatakannya, sebelum ini dia seorang pemandu lori yang menghantar perabot ke mana-mana, kemudian dia belajar kursus undang-undang di beberapa universiti tetapi kita tidak tahu dia belajar kursus atau tidak kerana dia tidak tahu undang-undang, dia menipu orang. dimana - mana. dan bagaimana peguam boleh menipu orang tanpa rasa takut pada undang-undang

    Harap semua orang harus mengambil berat tentang nama ini YIP KUM FOOK (PEGUAM ATAU MCA GOMBAK PENGERUSI DAN PRESIDEN KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI), juga perlu dikongsi dan dimajukan kepada semua. Jika tersilap langkah, anda akan kehilangan segala-galanya, lelaki atau YIP KUM FOOK ini sangat bahaya dan anaknya (YIP JIUN HANN) juga yang paling bahaya.

    Oleh KOK MENG, KEPONG

    ReplyDelete
  9. 敬爱的佛教伩徒, 有关马來西亜,吉隆坡,甲洞帝沙再也 (暹寺) 三宝寺 Samnak Sambodhi Buddhist Association No.19-21 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong 52100 Kuala Lumpur, Malaysia. 所发生的纠纷, 经过阅读了,Venerable Phra Piya Thammo 和尚及叶金福律师 (Yip Kum Fook) 的双方书信之后, 再经实地旁听了觧,做为中间人,我要客观实事的说: 1.当一个和尚、初出道 (小学生),在修行, 若有缺点, 那是难免.他马华公会鹅唛區会主地席叶金福律师(Yip Kum Fook),却心眼看不顺,就电招警万到耒佛教之圣地要扣畄和尚耒耻唇出家人, 这是绝对不许可, 除非是殺人放火之大罪悪. 2.他身为马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook),却反其道而行, 在佛寺不依佛法而軽视佛教的精神, 以傲慢的手段,帶领一般黑社会的人耒挑衅和尚打架, 这也是不该有、更不是佛教修行者的行为. 3.佛教的圣地, 其主要的目地, 是让眾生修佛道, 不是政治争執的地方. 他马华公会鹅唛区会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook), 却利用佛教之圣地当政治活动的场所。如此果敢冒犯佛陀的教誨,更是大大的罪悪。 囯有囯章,彿有佛法,家有家规. 如果出家人有何不对之处, 他叶金福律师 (Yip Kum Fook), 为何不向主持和尚投?让出家人自依和尚的條规处理、却强权一味要显示他是马华公会鹅唛区会及三宝寺理事会主席, 无法无天的应用霸道手段践踏佛教之圣地.为什么。。。。。为什么. 至今, 他叶金福律师 (Yip Kum Fook),不当不歉愧,还要狡辩, 这又证明了他说一套, 做的又是另一套, 囗是心非, 所谓的两舌, 相当阴险. 身为律师, 受高深教育, 却应用如此悪毒, 横蛮无礼的作风污辱和尚, 相等于是耻辱佛教伩仰者。他叶金福律师(Yip Kum Fook)不向主持和尚投诉, 却自承英雄,电招外耒者.请问,身为將近20年的三宝寺主持和尚兼顾问,也是第一位 自筹建寺的大功臣,在大马南傳泒中,是闻名遐邇的高僧.其脸要放在那裡?同样的,要是台湾星雲大师的佛寺沙彌犯錯, 理事会没有礼貌自作主张,电招警方要扣畄其沙彌.我敢请问!星雲大师的自尊是怎样的感受?他叶金福律师(Yip Kum Fook)是后耒者,担任理会主席也不久, 竟敢应用如此,目无尊長的方式对待住持,间接的就是告大家,强迫住持和尚必远離,雀巢鸠要佔。这种用心不良, 有老千之谋, 的确令人不敢恭维。 縱观以上几项重点,我不是盲目的護持三宝, 而是要坦白的说;他叶金福律师 (Yip Kum Fook) 身受高深教育, 为律师者,本应通情达理才是,但遗憾的是, 却令人惊觉, 他厡耒就是彿书裡所讲的狡猾且残忍的此颣人。他叶金福律师 (Yip Kum Fook),利用他的专业知識, 懂得包裝自己的道德守則,以宗教为幌子手,到处募款,商业经营, 政治活动为重, 并没依循佛教宗教守则行事, 也没对人道作出任何貢献, 只不过借宗教之名捞取权和私利而己。 在此, 我奉劝, 他马华公会鹅唛区会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook), 好自为之, 免因果報应.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post