Bodohnya Najib, Dr Mahathir Kata?

Pengerusi Pejuang Dr Mahathir Mohamad menyelar kenyataan Najib Razak dalam Dewan Rakyat semalam mengenai hutang 1MDB yang dikatakan tidak menggunakan wang rakyat.

Katanya, Najib yang sudah dijatuhi hukuman bersalah berhubung kes SRC International sudah tidak mempunyai rasa malu apabila membuat kenyataan tersebut.

“Dia kata hutang tak perlu dibayar, bodohnya. Adakah hutang tak perlu bayar? Tapi Najib begitulah,” katanya ketika berucap semasa berkempen di Felda Ayer Hitam di Machap, Johor hari ini.

Kenyataan Mahathir itu menyusul selepas Menteri Kewangan, Tengku Zafrul Aziz yang menafikan kenyataan Najib.

Menurut Zafrul, Malaysia sudah mula membayar faedah daripada hutang 1MDB.

Zafrul memaklumkan nilai hutang 1MDB adalah sebanyak RM38.8 bilion merangkaumi RM32.3 hutang prinsipal dan faedah sebanyak RM6.5 bilion.

Najib semalam mendakwa satu sen duit rakyat pun tidak digunakan untuk membayar hutang 1MDB.

Walaupun sudah dijatuhkan bersalah dalam kes SRC International, ahli Parlimen Pekan itu masih menjadi tumpuan kempen Mahathir untuk Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor kali ini.

Sebelum ini, Mahathir meminta rakyat Johor menolak Najib dan Barisan Nasional (BN) dalam surat terbukanya kepada pengundi di negeri selatan tanah air itu.

Pengerusi Pejuang itu menegaskan kejayaan menukar kerajaan negeri Johor mampu menjadi batu loncatan untuk menukar kerajaan persekutuan pada pilihan raya umum akan datang.

Mahathir berkata, kerajaan membelanjakan banyak wang untuk membayar hutang 1MDB dan faedah dari hutang tersebut.

“Dan ini sebabkan negara kekurangan wang untuk bangunkan negara, berikan khidmat pada rakyat Malaysia.

“Sebab itu orang gelak sahaja terhadap dakwaan dia,” katanya.

Mahathir berkata, Najib merupakan seorang manusia yang “luar biasa”.

“Dia curi duit depan kita lepas itu dia kata dia tak curi,” katanya lapor MalaysiaNow

4 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Anak Taikun Vincent Tan kroni Tun yang terlibat dengan dadah bebas ramai anak miskin kaum Cina hukum gantung sampai mati. Maka Tsunami Kaum Cina akan melanda PRN Bangsa Johor..

  Taikun Cina Vincent Tan kroni Tun guna 'Rules Of Law Kerala'.

  Kaum Cina buka biji mata luas luas.. Cina miskin mati edar dadah dihukum gantung sampai mati... anak taikun Cina kroni Tun lepas bebas .. ini kes gila babi Rules Of Law Kerala

  Pada olang olang Cina sekelian hahh 'lu olang fikir lah sindri'..!!

  Ada anak tauke bersalah ditangkap polis. Bukan sahaja hisap dadah, tetapi mengedar dadah.

  “Kemudian, runding-runding lepas sebab apa anak orang besar lepas. Kita tak mahu pertahan sebab anak Cina, anak India, Anak Khadazan, Anak Iban semua anak Malaysia kerana ini ‘rule of law’. Mesti Ada hukuman..

  Akaun Twitter Edisi Siasat, yang baru-baru ini ditukar namanya kepada Edisi Khas, mendakwa walaupun anak lelaki seorang taikun ditahan mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya kerana terlibat dengan kuantiti dadah sangat besar, tetapi Peguam Negara ketika itu, Tommy Thomas mengklasifikasikan kes itu sebagai tiada tindakan lanjut (NFA).

  'Rules of Law Kerala' juga diguna bila 2 negara sudah sebut nama Zety rasuah kes AMLA 1 billion transfer dalam satu malam tiada tindakan diambil pada keluarga penyamun betina ini..

  Tapi ex CEO Astro dan Bossku dalam tempoh 1 malam sesudah subuh SPRM Pulis bekukan asset mereka... Undang undang apa yang mereka guna.. ooohh deme guna undeng undeng 'Rules Of Law Kerala'

  Tsunami Cina PRN Bangsa Johor dan Pasca PRU 15...lingkup kan Boboi dan sekutu maka melingkupnlan Tun dan sekutu nya...

  #luolangfikirsindriguamaubelakkejap

  ReplyDelete
 2. Negara akan terlihat hodoh dan bodoh, tidak jujur , tidak boleh di percayai selagi kerajaan tidak membuka kes RM700 juta Zeti dan keluarga pencuri ini.

  Semakin hari semakin terlondeh drama bersiri ciptaan kerajaan Pakatan Harapan dan Tun Mahathir. PH dan Mahathir terpaksa menjadi hipokrit atas sebab penipuan sendiri.

  Dari menjadi pelaung pembenci kecurian duit 1MDB , kini PH dan Mahathir menjadi pengecut bila terdedngar sebutan “1MDB”.

  Tommy Thomas sepatutnya sudah melihat kertas siasatan awal SPRM dan tahu mengenai jenayah yang dikatakan dilakukan oleh bekas Gabenor Bank Negara Zeti Akhtar Aziz dan bekas menteri Nor Mohamed Yakcop. Laporan Kes AmBank, Kenapa Tommy tidak ambil tindakan pada Zeti dan Nor Mohamed”

  Bila PH sebut “1MDB” maka kisah tidak lengkap jika tidak sebut membabitkan Zeti dan keluarga dengan curian RM700 jutanya.

  Begitu juga pembabitan watak watak kehilangan wang FOREX 30 Bilion Nor Yakob. Malah ternampak lebih jelek lagi bila Jho Low yang di sebut beratus ribu kali semasa perbicaraan berlansung tapi dia tidak muncul satu kesan satu tapak kaki Jho Low pun tak dijumpai.!!

  Di mata kaum Cina Jho Low dianggap wira dan pejuang sebab Jho Low seorang semua pemimpin Melayu dibodoh bangangkan sambil berantakan sesama sendiri.

  Kaum Cina Jho Low di Malaysia dan Singapura tepok tangan melihat betapa bodohnya pemimpin Melayu dipermainkan sambil diadu domba sambil buat fitnah jijik oleh barua DAP@LeeKwanYew ini.

  Jika wang 1MDB masuk akaun Bossku atas nasihat Zety satu kesalahan walaupun yang bertanggungjawap lesap tak dijumpai dan ada yang lari bersembunyi. Kenapa pula RM700 juta wang 1MDB masuk akaun keluarga Zeti menjadi tidak salah dan tidak didakwa pula?

  Negara akan terlihat lebih teruk lagi dengan cubaan PH mahu sensasikan kes KP SPRM tetapi tidak sentuh kes “Elephant in the room” yakni kes Zeti Akhtar Aziz.

  Bukan sahaja semua pelabur lari ke negara jiran, bahkan gelaran “failed state” menjadi beban kepada rakyat untuk menanggungnya hasil sisa sisa PH menjadi kerajaan.

  Dimana lojik akal? Atau lojik undang undang negara? Mahathir akan cuba sedaya upaya lari dari memberi komen atas sebab terperangkap dengan perbuatan dan kenyataan sendiri sebelum ini.

  PRN Johor masa terbaik melingkupkan barua Melayu DAP@LeeKwanYew. Pulau Batu Putih milik bangsa Johor semudah petik jari sambil garu garu telo labuhnya di serahkan pada anak Cina Lee Kwan Yew.

  Bolehkah bangsa Johor setuju pulau milik mereka diberi semudah itu pada Singapura.!?

  PRN Johor nasib barua ini dalam PejWang dan Boboi akan rakyat saksikan nanti.. Lingkup boboi melingkup barua ini..

  ReplyDelete
 3. Semakin Najib popular semakin Mahathir dan Abah terdesak gelabah macam cipan sentap..

  Terkini, terdedah laporan di Parlimen rupanya wang wang pulangan 1MDB sekitar RM23 bilion juga tidak di guna kan oleh kerajaan Pakatan Harapan pimpinan Tun Mahathir untuk membayar hutang prinsipal 1MDB.

  Malah wang menjual kapal konon konon milik Jho Lo sebanyak RM600 juta juga tidak digunakan membayar hutang prinsipal 1MDB.

  Ini semua telah di dedahkan oleh DSNR di Parlimen dan di facebook nya.

  Ketika Mahathir umum masuk IJN sebelum ini ada lah di saat kemuncak rakyat persoal MoF lantikan nya perguna wang tiga bank Melayu untuk memberi loan tanpa cagaran kepada kroni nya Genting Berhad.

  Maka , selain kes Zeti Akhtar yang menerima rasuah bakal terdedah jika BN memerintah natijah dari PN tumbang di Johor, maka Tun Mahathir rasa terdesak untuk berbuat sesuatu.

  Selain faktor di atas, dilaporkan bahawa penerimaan rakyat setempat di Johor, terutama nya masyarakat Cina terhadap Najib, membuatkan Mahathir terdesak dan tertekan.

  Rakyat sudah tidak peduli lagi dengan cerita dongeng 1MDB dan laungan “kluster mahkamah’ ciptaan Mahathir.

  Ini lah kekecewaan Mahathir yang terbesar.

  Kekecewaan satu perkara , bakal di dakwa dan di seret ke muka pengadilan jika BN menang satu pekara lagi yang sangat menakutkan.

  Jawapan sebenar kenapa Mahathir perlu Kembali ke Johor untuk bekempen ada lah atas sebab kemaraan gelombang “Bossku”.


  Di laporankan oleh beberapa pihak badan kajian, bakal terjadi Tsunami pengundi Cina akan mengundi Barisan Nasional kerana aura dan tarikan Najib.

  Dalam sekitar 20% pengundi dari kalangan masyarakat Cina akan memilih Barisan Nasional sebagai di laporkan oleh beberapa penganalis politik.

  ReplyDelete
 4. Malu apa Bossku ada lah menjawap buat apa hendak malu jika tidak mencuri dan menyamun malah akan melawan dakwaan palsu itu dengan sumpah laknat lagi..!!

  Mahathir yang Tak ada Sifat malu, membela 2 jantan berbogel atas katil. Jom Hebahkan di PRN Bangsa Johor. !!!

  Mungkin faktor usia akibatkan deria semakin hilang. Agak nya, memang benar kata orang , Deria melihat deria malu semua semakin hilang apabila faktor usia di ambil kira.

  Maka apa yang terjadi semua nya memalukan. Kenyataan terbaru Tun Mahathir berkenaan Najib seperti yang sudah di jangka kan akibat gelombang Malu Apa Bossku tidak boleh ditahan lagi.

  Konon konon Najib dan penyokong nya , tidak ada perasaan Malu. Mahathir mahu rakyat fokus membenci Najib dengan kes yang dia sendiri fitnah jijik reka ciptaan nya.

  Plot nya mudah, , Mahathir cipta kes, dan kemudian guna segala jentera untuk menampak kan kes itu “benar” dan nyata.

  Namun, rakyat sudah lebih bijak dan peka , lalu terlihat banyak kepincangan kes dan sedar bahawa banyak maklumat bukti dan saksi di sorok dan disembunyikan.

  Maka, akhir nya kes tidak dilayan oleh rakyat. Rakyat sudah faham, Mahathir sahaja belum faham faham lagi. Jadi , ini lah sebab kan Mahathir jadi geram.

  Rakyat memberi kemenangan 7 PRK dan 2 PRN kepada Barisan Nasional tanpa peduli cerita rekayasa 1MDB. PRN Bangsa Johor akan melebarkan lagi kemenangan Bossku

  Tambah lagi akhir akhir ini semua watak muncul ada terbabit 1MDB ada lah mereka mereka yang rapat dengan Tun Mahathir sendiri.

  Nama Tun Daim sahaja yang belum muncul lagi.

  Seperti biasa yang terbaru dalam siri kempen menyelamatkan Muhyiddin di PRN Johor, Mahathir telah menyatakan Najib dan penyokong nya tiada perasaan malu.

  Mungkin Mahathir sudah terlalu tua dan tidak reti Bahasa.

  Malu apa Bossku ada lah menjawap buat apa hendak malu jika tidak mencuri dan menyamun malah akan melawan dakwaan palsu itu. Lafaz wallahi wabilahi watawallahi sumpah laknat juga dilafaz dengan lancar lagi..!!

  Sambil itu ada pula kroni Tun Mahathir miliki wang sogokan dalam akaun di Singapura masih tidak kena apa apa Tindakan , malah di percayai sedang cuba menutup kes atau kes di buka dengan niat membebaskan nya tanpa ada sabit kesalahan.

  Ini semua sudah di baca oleh rakyat. Jadi hendak malu apa dengan perkara perkara jelek yang di dicipta oleh Mahathir.

  Selain itu Perkara yang patut di malu kan ada lah apabila Perdana Menteri 22 bulan tidak mendakwa dua lelaki bogel atas katil di sebuah hotel. Kes terbaru semasa Tun berkuasa tidak mendakwa keluarga penyamun Zety dalam kes AMLA semasa Zety jadi Gabnor Bank Negara.

  Mahathir yang Tak ada Sifat malu, membela 2 jantan berbogel atas katil. Itu lah yang paling memalukan rakyat ndan negara.

  Kerana ada kepentingan politik lebih dari kepentingan agama, maka dua lelaki ini di selamatkan dari di dakwa di mahkamah.

  Tanpa ICERD atau Statu Rome pun dua ekor jantan berbogel atas katil ini di selamatkan oleh kerajaan Pakatan Haprak Tun Mahathir.

  Memalukan

  KHALAS

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post