Jangan Taksub Dengan Personaliti Politik - Rafizi

KUALA LUMPUR: Jangan lagi atau sesekali taksub kepada mana-mana personaliti politik kerana mereka tidak kekal, nasihat Rafizi Ramli.

Sebaliknya, tegas Naib Presiden PKR itu ialah, yang perlu terus menjadi penilaian pengundi adalah kumpulan politik mana yang dapat menawarkan khidmat untuk memperjuangkan hal ehwal rakyat dengan sebenar-benarnya.

Bahkan, kata Rafizi, kerana ketaksuban itu juga pada akhirnya mencetuskan kelesuan politik dalam kalangan rakyat apabila cerita yang sama sejak dari dahulu hingga kini iaitu perebutan kuasa individu-individu tertentu terus dimomokkan.

“Ahli politik sehebat mana pun mereka, di sebelah mana pun, mereka datang dan pergi.

“Yang kita perlukan ialah satu pasukan yang cekap, yang betul-betul ikhlas dan mereka tahu mereka digaji untuk menyelesaikan masalah rakyat dan hebat atau tidak mereka adalah seberapa cepat dan kreatifnya mereka melahirkan penyelesaian dengan segera

“Itu jarang berlaku lagi, sebab itu timbul rasa bosan dengan politk,” kata Rafizi ketika diwawancara dalam program Agenda AWANI yang dihoskan oleh Ibrahim Sani.

Berdasarkan pemerhatian bekas Ahli Parlimen Pandan itu juga, selepas empat tahun politik negara dilihat tidak berkisar soal rakyat yang sebenarnya, tetapi beberapa kerat golongan yang ‘kalau menang mereka jadi menteri’ yang jelas sama sekali tidak melahirkan sebarang perubahan dasar.

Bertitik tolak dari situ, ujar Rafizi, menyebabkan sebahagian besar pengundi atas pagar khususnya enggan turun mengundi kerana sudah letih dan bosan untuk mendengar kisah orang yang sama dalam gelanggang politik.

“Sebab itu kita kena bawa kembali keseluruhan diskusi dan fokus politik itu kepada soal masalah rakyat,” jelas Rafizi yang baru-baru ini mengumumkan keputusannya untuk bertanding merebut jawatan Timbalan Presiden PKR.

Ikuti temu bual penuh bersama Rafizi dalam program Agenda AWANI dihoskan oleh Ibrahim Sani, di SINI

4 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Kes Bossku bukan kes biasa , melainkan kes diatur untuk memenjarakan nya.

  Bossku memang wajar perguna Queen Council untuk pembelaan memandangkan kesnya sangat berat sebelah dan jelas satu penganayiaan.

  Kes dibuka bukan untuk mengetahui kebenaran tapi kes di ‘design” khusus untuk penjarakan Bossku dengan fitnah jijik PH mesti di terjemahkan menjadi realiti , setelah semua janji PH hanya menipu belaka.

  Itu sebab banyak kepincangan berlaku dari menghalang bukti di selitkan kepada rayuan, maklumat berkenaan curian lebih awal dari puak yang rapat dengan Tun Mahathir seperti Zeti Akhtar , Nor Mohamad Yakub dan AMBANK di sembunyikan.

  RM42 joota (alahai ciput rupanya) masuk dalam akaun Bossku dengan tanda tangan palsu. Berbanding dengan RM700 juta diagih agihkan masuk dalam akaun suami dan anak beranak keluarga penyamun Zety, Nik Faisal, Anak Sedara Mohamad Nor Yaacob atas komplot kerja kotor Jho Low serta imbuhan rasuah pegawai bank Ambank supaya buat kerja kotor mengenakan bossku.

  Ini kerja kotor Kartel Kerala tuan puan sekelian.. Ini besar punya celaka Kerala fitnah jijik tuan puan.! Cukup cukup lah percayakan kaum mata sepet barua DAP@ LeeKwanYew ini dlm urusan kerajaan.

  Cukuplah dan katakan pukimak pada barua2 Singapura@LeeKwanYew. Hapuskan barua pukimak DAP@ LeeKwanYew dng senang hati sambil garu dan gentel telo labuh serah Pulau Batu Putih pada Singapura. Katakan jahanam pergi dng Singapura

  Negara lain sanggup berbunuhan dan berperang pasal tanah tetapi Melayu barua DAP@LeeKwanYew dlm PH selamber bodoh jer sambil garu2 gentel telo bagi pulau pada anak Lee Kwan Yew..!! Puii..!!

  Mana mana pemimpin Melayu yang mesra dan banyak simpan duit di Singapura wajib berwaspada dan dicurigai

  FORMULA PEMIMPIN POPULAR = FITNAH BOSSKU


  KHALAS

  ReplyDelete
 2. Dulu aku taksub dengan si rapiji.
  Setelah formulanya hanya kencingan hanceng maka hilang dah taksub aku dgn dia.

  Selepas ini kalau ada formula baru dari dia kena selidik dulu. Tak boleh terima bulat2. Kesannya ambik masa yg lama utk sembuh dari bau hanceng.

  Semoga dia tak perasan dia pakar formula hebat. Sombong tu neraka tau.
  Setakat ini formula dia hanya longkang. Gagal sama sekali..

  ReplyDelete
 3. komen korang hancing. ayuh malaysia lawan rasuah dan otak rasuah

  ReplyDelete
 4. 'Formula Popular = Fitnah Najib Tun Razak'

  Formula terbaru Rafizi diatas untuk dicuba mana mana pemimpin maintain popular. Digunapakai semua pemimpin termasuk masih terpakai oleh Boboi dan Mahathir :

  'Nak Popular = Fitnah Najib Tun Razak'

  Tersebar berita dan khabaran bahawa “King Hasut” PKR , Rafizi Ramli akan Kembali aktif berpolitik.

  Sambil Rafizi cuba segerakan populariti nya dengan menyerang Najib Razak, dia terlupa kisah lampau masih di ingati rakyat.

  Rafizi tidak sedar semua orang bertanya kenapa dia tidak menyerang Tun Mahathir.

  Adakah komplot sulit dia dengan Tun Mahathir? Adakah dia akan menjadi seperti Azmin Ali memecahkan kekuatan PKR untuk Tun Mahathir?

  Rakyat perlu bantuan dan kewangan , apa yang diperlukan ada lah bantuan cara pisikal dan monetary dan bukan kenyataan kenyataan kosong dan nasihat air liur lidah bercabang seperti yang sering Tun Mahathir laungkan.

  Pada PRU14 ketika rakyat belum sedar skim penipuan ini ia boleh di gunakan, tapi pada PRU15 kali ini, ia mungkin “suicidal” jika di gunakan lagi

  Tun Mahathir perbodohkan PKR yang menang 47 kerusi Parlimen tetapi Tun Mahathir sebagai parti minoriti pula yang menjadi Perdana Menteri.

  Apabila tempoh 2 tahun sudah tiba , Tun Mahathir mencari helah dari menyerah jawatan PM kepada Anwar lalu menyerahkan kepada Muhyiddn Yassin.

  Nak lingkup kan Tun Mahathir mudah saja dengan kita pulak cipta satu formula baru..!!

  Formula ini boleh di cuba pada mana mana parti pemimpin politik negara ini masa akan datang..!!

  Formula nya ialah

  Lingkupkan Boboi = Melingkup Tun & Legasi

  KHALAS

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post