Kenapa Layan Perdana Menteri Macam Ni?

PETALING JAYA: Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming mempersoalkan tindakan UMNO yang membiarkan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berdiri di atas simen dan bukannya di atas karpet merah sama seperti pemimpin UMNO yang lain.

Ini selepas tular gambar di laman sosial menunjukkan pemimpin UMNO semasa Perhimpunan Agung UMNO 2021 bergambar sambil berdiri di atas karpet merah, manakala sebaliknya bagi Perdana Menteri.

“Kawan saya di UMNO hantar gambar ni kat saya. Mereka merungut yang lain atas karpet merah, sebaliknya Perdana Menteri pula atas lantai simen. Kenapa layan Perdana Menteri sampai macam ni? Tanya saja,” katanya dalam hantaran di Twitter, hari ini. – UTUSAN

7 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Saya ulangggg...!!!

    Rakyat bertanya Rules Of Law apa yang digunapakai untuk Zety dan keluarga penyamun ini..!?

    Apa yang rakyat boleh harapkan jika ada 'Rules Of Law' berpilih pilih dan memilih bulu untuk bertindak..!? What is so special about Zety berbanding orang lain..?

    Bekas CEO Astro sesudah subuh SPRM rampas harta bila namanya disebut di mahkamah Amerika Syarikat dlm kes 1MDB. Nama Zety bersama keluarga penyamun ini juga disebut di mahkamah yang sama di Amerika Syarikat tapi tiada tindakan undeng undeng diambil..!! Mana prinsip Rules Of Law negara ini..!?

    Ini lah yang paling paling celaka sekali, terdedah kini keluarga bekas Gabenor BNM mengenali Jho Low selama bertahun-tahun dan telah menerima sekurang-kurangnya RM700 juta daripada Jho Low untuk disembunyikan dalam akaun mereka di luar negara!

    Zeti lah yang menasihati Najib untuk membuka akaun bank atas namanya sendiri. Zety juga lah yang diarahkan oleh Najib untuk memantau akaun bank Najib untuk sebarang transaksi yang mencurigakan berkaitan dengan penerimaan dana dari luar negara.

    Agensi di bawah Zeti juga lah yang akan bertanggungjawab untuk meluluskan pemindahan dana oleh 1MDB ke akaun luar negara. Kemudiannya kita dapati telah salah diluluskan untuk dipindahkan ke akaun luar pesisir palsu dalam masa yang singkat dan dana tersebut lesap.

    Kita juga kemudian mendapat tahu bahawa suaminya adalah rakan kongsi perniagaan dan bersama-sama memiliki sebuah syarikat dengan Samuel Goh yang telah mengaku di mahkamah Singapura bahawa dia telah dibayar AS$4 juta untuk menyediakan semua akaun luar pesisir palsu untuk 1MDB memindahkan dana ke dalamnya.

    Jika bekas gabenor ini menjalankan tugasnya dengan Slogan Tun Mahathir semasa jadi PM kali ke 4 'Bersih Cekap dan Amanah', tiada transaksi yang mencurigakan akan memasuki akaun Najib.

    Malah, Najib tidak akan pernah membuka akaun bank secara khusus untuk menerima dana asing itu. Zeti juga yang telah menasihatkan beliau berbuat demikian.

    Jika bekas gabenor ini menjalankan tugasnya dengan berintegriti, tiada wang 1MDB yang hilang kerana agensi itu akan menyekat semua pemindahan asing ke akaun palsu oleh 1MDB.

    Tetapi yang paling pelik di sini ialah PDRM dan SPRM agensi yang diharapkan menjalankan tugas dengan cekap dan tuntas tewas disebabkan oleh sesuatu yang tak masuk akal gagal bertindak pantas.

    Seolah olah ada sesuatu yang menghalang Zety dikenakan tindakan, siapa yang menghalang apa yang terhalang rakyat makin jadi misteri dan tandatanya..!!

    Kalau rakyat marhaen SPRM dan PDRM begitu cepat beku dan rampas harta tetuduh.. kalau Zety dan keluarga mencuri jadi sebaliknya.. Apa special nya Zety dan keluarga di mata PDRM dan SPRM..!?

    Walaupun Zeti memainkan peranan utama dan bekas Peguam Negara Tommy Thomas mengisytiharkan bahawa "adalah merupakan pengetahuan umum bahawa Zeti dan suaminya telah membantu Jho Low dalam skandal 1MDB"

    Siasatan ke atas Zeti dan keluarganya nampaknya berjalan pada kadar yang sangat perlahan mengalahkan siput babi.

    Malah, isu ini disembunyikan dari pengetahuan umum selama bertahun-tahun sehingga ia mula dibangkitkan secara terbuka pada penghujung tahun 2020.

    Ini lah 'Nationan Embarrasment' Malaysia di mata dunia. Agensi ini tidak lagi dipandang tinggi di mata rakyat. Semua jadi hampa dan kecewa.

    Apa yang rakyat boleh harapkan pada PDRM dan SPRM jika kalau ada Rules Of Law seolah olah berpilih dan memilih bulu untuk bertindak..!? Bila nak tangkap Zety dan keluarga penyamun ini. Bila nak beku dan rampas harta Zety.

    Apa special nya Zety dan keluarga pencuri ini dan Rules Of Law celah mana yang terpakai digunakan di mata PDRM, SPRM dan AG..!?

    ReplyDelete
  2. Sebab itulah parti pujaWang atok kalah teruk. Penyamun sebenar dilepaskan.

    Kempen dgn rakyat johor secara bersemuka, dengan 5 surat dan 1 perutusan merayu dan minta rakyat tolak parti penyamun, parti rasuah, kleptokrat dan berulang kali menghina najib...najib...najib...najib

    Keputusan prnjohor jelas rakyat dah tolak parti rasuah, penyamun dan kleptokrat. Keputusannya 42=0
    Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

    Jelas rakyat tak sebodoh macam mahacai pujaWang.
    Atok minta sangat tolak parti dia yg bergelumang dgn rasuah dan salahguna kuasa sehingga kaya raya anak, waris, proksi dan kroni. Ulang kata...42 semuanya 0.Dah mendapat...
    Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkah...

    Hilang wang deposit dan purata hanya dpt 1% jumlah kertas undi jer dari setiap wakil calon.
    Purata 1%....
    Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkah....

    Atok boleh berbangga rakyat dah tolak parti rasuah dan kleptokrat sebenar. Berkuasa hanya utk tembolok nepotisme dan kronisme.
    Parti apa?
    Parti PUJAWANG....
    Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkah.....

    ReplyDelete
  3. AWAL 2025 ADALAH TAHUNNYA...!!

    Bismillahhirrahmannirrahim.

    Seperti yang telah dituliskan sebelum ini bahawa BN akan menang selesa di PRN Johor dan begitu juga kemenangan bergaya BN di PRN Melaka. Cuma jumlah kemenangan yang telah dituliskan adalah 42 kerusi DUN di Johor tetapi ketepatan sebenar adalah 40 Kerusi DUN.

    Namun kekalahan memalukan buat parti Mahathir atau Pejuang telah saya nyatakan. Hajat terlalu melangit. Bertanding 42 kerusi kesudahanya"wang deposit" pun hangus. PRN Johor adalah nokhtah kepada kerier politik Mahathir.

    Begitu juga dengan DAP, mereka kehilangan beberapa kerusi DUN di Johor dan ini juga telah saya tuliskan.

    PN,Amanah, PKR, Muda, Warisan serta PAS juga mengalami nasib yang sama.

    Cakap berdegar degar alih alih dapatlah kerusi saguhati iaitu PN atau Bersatu 3, PKR 1, Muda 1, PAS satu dan Amanah 1.

    Apa yang di 'perdict' kan dan dituliskan ternyata benar belaka.

    Seperti yang telah nyatakan dolu dolu bahawa perjalanan yang dilalui Malaysia bukanlah seperti yang tuan tuan mahukan.

    Perjalanan ini ada matlamatnya. Sesiapa yang nampak dan faham apa yang ditulis, alhamdullilah, dipanjatkan kehadrat Allah SWT.

    Itulah rentetan kejadian yang dituliskan.

    Watak Menteri Besar yang dicanang namun watak yang terlantik sebagai MB Johor adalah watak yang tidak bersebut.

    Silang kata dalam story board "perjalanan" Tanah Melayu, nampaknya semakin jelas walaupun ramai manusia yang tidak menjangkakan.

    Raja yang memerintah tidak bersalah malahan MB Baru pun tidak merasai keanehanya.

    Begitu juga dengan Bossku, dia juga tidak bersalah dalam 'percaturan" perjalanan ini. Beliau hanyalah 'asbab' bagi mereka yang mengetahui.

    Apa yang berlaku kini adalah rencah rencah untuk Tanah Melayu beralih keprasa yang lebih mencabar lagi terutama Institusi Beraja.

    Berlanjutan dari kemenangan BN di Johor, kini, akan tersingkap satu lagi lembaran atau prasa yang lebih mendebarkan. Kealpaan" yang disengaja kepada semua pihak adalah ketentuan yang tidak dapat dielakkan.

    Inilah susur galur 'perjalanan " yang perlu dilalui olih Tanah Melayu menuju ketahun 2025.

    Gegeran besar" politik negara bakal meletup selepas hari Raya , nantikan!!!

    Pejalanan Malaysia kedestinasi "yang dijanjikan' semakin menghampiri iaitu seawal 2025.

    ReplyDelete
  4. SEMUA MENGIKUT PERANCANGAN..!!

    Bismillahhirrahmannirrahim.

    Seawal Disember telah diperingatkan bahawa perjalanan negara bukan diatas kehendak 'khalifah' mahupun ulil amrinya walaupun mereka"berkehendak' tetapi adalah diatas kehendak 'tuan punya" tanah mahupun olih "pemegang Amanah" Nya.

    Telah disimpulkan bahawa kalimah " Wallahi, wabillahi wataullahi' yang dilafas Najib sudah 'diangkat" .

    Bukan kerana diri Najib itu warak mahupun "berkeromah" tetapi diangkat kerana waktu yang ada adalah teramat singkat untuk perubahan yang telah ditentukan dan Najib adalah "asbab"nya untuk beberapa kejadian terjadi.

    Tanda tanda yang jelas telah dipersadakan dikhalayak ramai dan rakyat menjadi saksi nyata.

    Tumbangnya Kerajaan PH 22 bulan, Tumbangnya Mahiaddin dalam masa 17 bulan dan berikutnya Kerajaan Ismail Sabri juga bakal mengikut langkah serupa.

    Inshaallah, Jangka masa yang ada buat Kerajaan Ismail Sabri kini kurang lebih kurang 12 bulan atau kurang.

    Susun atur untuk perubahan telah tersedia. Hanya alasan dan sebab sileh berganti terjadi bagi menjelmakan 'kejadian' sebenar.

    Seperti yang di tuliskan dalam beberapa post terdahulu terutama pada Disember 2021 tentang "bala" dan " balasan" terhadap "sumpah laknat'" Najib.

    Diulangi lagi bukan kerana Najib itu warak mahupun berkeromah tetapi "sumpah Najib" itu "bersaksi" dan "disambut doanya" olih watak watak terpilih. Alhamdullilah.

    Siapa yang terkena "palitan sumpah Najib" telah ternyata kini. Seperti yang dituliskan sebelum ini, "siapa bakal tumbang" adakah Najib?.

    Doa orang yang dianiya tiada hijab, tanda tanda doa orang yang dianiya satu persatu dijelmakan atas kehendak Nya.

    Watak watak hodoh juga sedang di tunjuk kan satu per satu bagi peringatan bagi orang yang berfikir.

    PRN Bangsa Johor terkini tanda nyata kesipuan dan kemaluan terbesar ditunjukkan pada watak watak hodoh itu dari banyak nya petanda sebelum ini dari orang yang teraniya.

    Juga telah ditunjukkan atas kehendak nya dinyatakan bahawa Mahathir tidak akan jadi Mahathir yang dulu. Watak sebenar disebalik kononya watak Islamik nya terungkai satu persatu. Petanda ini untuk orang orang yang mahu berfikir.

    Apa yang dilalui dan bakal ditempuhi Mahathir adalah "kekerapan" berulang ke IJN, seperti apa yang berlaku sekarang.

    Satu perkara lagi, inshallah, Ismail Sabri bakal PM terpendek dan laluan sesorang dari Selatan tanah air untuk ke persada jawatan President adalah pasti . Insyallah

    ReplyDelete
  5. Kroni Tun dan rakan niaga Mokhzani lingkup lagi....AMIN

    Sekarang tiba pula giliran Sapura Energy Rugi rm8.9 billion..AMIN

    shared holders majority PNB dan KWSP..AMIN

    Datang lagi musibah baru dalam niaga kroni anak cucu..AMIN

    Hidup acah acah power melayu Islamik AMIN

    Duit simpanan Rakyat golongan elite menjarah meratah merogol sesuka Hati..AMIN


    Rugi saja bailout company..AMIN

    Untung Company dibilangnya anak cucu pandai berniaga..AMIN

    Waktu mereka untung..apa rakyat dapat ? AMIN

    PRU 15 by hook or by crook Tun mesti memgganas lagi legasi anak cucu dan kroni rugi lagi...

    kah kah kah...

    KHALAS

    ReplyDelete
  6. I appreciated looking at your article. Very wonderful reveal. I would like to twit this on my followers. Many thanks!

    bulletintech
    whizzherald
    talesbuzz
    alternativestips
    shindigweb
    gettechexpert

    ReplyDelete
  7. I appreciated looking at your article. Very wonderful reveal. I would like to twit this on my followers. Many thanks!

    toponlinegeneral
    rustwire
    toponlinegenerals
    techwithgeeks
    versionate
    alltechpride

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post