700 Tahanan Depot Imigresen Lari

BANDAR BAHARU: Seramai 700 pendatang asing tanpa izin (PATI) yang ditahan di Depot Imigresen Sementara Relau di sini, dilaporkan melarikan diri awal pagi tadi.

Dalam kejadian itu kira-kira jam 4 pagi, kumpulan PATI antaranya dipercayai warga Bangladesh, Indonesia dan etnik Rohingya dilihat keluar beramai-ramai dari depot terbabit oleh penduduk tempatan.

Difahamkan, semua tahanan itu di bawah seliaan Jabatan Imigresen Malaysia Pulau Pinang, namun ditempatkan di depot tahanan sementara berkenaan sebelum urusan penghantaran pulang dilakukan.

Berikutan itu, operasi menahan semula semua tahanan terpaksa dilakukan JIM yang turut mendapat bantuan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Bandar Baharu, Kedah dan IPD Seberang Perai Selatan, Pulau Pinang.

Hingga kini, dimaklumkan lebih separuh tahanan yang terlepas dapat ditahan semula dengan operasi mengesan PATI yang masih bebas masih dilakukan pihak berkuasa.

Sidang media berhubung kejadian itu dijangka dibuat Ketua Pengarah Imigresen, Datuk Seri Khairul Dzaimee Daud pagi ini lapor Berita Harian

2 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. WAWASAN 2020 & DASAR PENGSWASTAAN NEGARA : PELAJAR PERTENGAHAN TAHUN 80 - 90an JADI MANGSA SIJIL PALSU

  Bila kita renung semula sesiapa jadi pelajar di sekitar 1982 hingga 1995 mereka sangat terkesan dengan dasar dasar kerajaan. Dasar Pandang Ke Timur, Dasar Pengswastaan, Dasar Industri Berat dan Dasar Wawasan 2020.

  Tanya saja pelajar STPM masa tahun 80-90an aliran Sastera dan Sains itu. Soalan Kertas Am STPM Kertas Ekonomi bagi jurusan ekonomi mesti ditekankan dasar dasar itu.

  Cikgu dan murid pun naik 'sheikh' dengan menekankan soalan ini akan masuk periksa. Ke hulu hilir tengok TV RTM (TV 3 suku baru ujud) baca suratkhabar, langgan majalah pelajar , majalah diskusi dll utk tambah info...puiiii..!!

  Tentu saja jawapan dasar dasar berikut akan bonyi hebat hebat belako. Ke main pecah palo nak ingat Dasar Pengswastaan, Dasar Pensyarikatan, Wawasan 2020 dengan impak dan kesan suma nak kena ingat dan hafal bagai..!

  Begitu jugak dng Novel Salina yang jadi rujukan subjek STPM aliran sastera. Novel yg mengangkat perjuangan bangsa dan agama konon. Tapi akhirnya diri penulis Novel Salina A. Samat Sait melutut jadi babi barua DAP@Lee Kwan Yew. Tak ke babi namer nyer tuu..!!

  Begitu juga Impak dasar dasar tadi pada ekonomi dan kesan pada masyarakat dan individu.Jawapan Dasar Pengswastaan yang kunun nya akan memakmurkan negara maysarakat yg efisien pada masa itu sebenarnya goreng bodoh belaka.

  Suma kertas jawapan hanyalah gula gula penyedap hati cikgu dan pemeriksa kertas soalan blake. Suma hampehh..!!

  Demer ni sebenornya dapat sijil palsu. Jawapan perperiksaan wawasan 2020 itu menipu belake reality nyer sekarang indah khabor dari rupe..!

  Dasar pengswastaan jawapan sebenor nya ialah membailout kroni dan mengayakan anak cucu kroni yang paling tepat. Dasar yang mengayakan anak cucu dng 'pink form' dan kroni bukan utk rakyat.

  Kalau ada utk rakyat pun seciput pink form dari majikan. Bailout kroni pink form dan anakcucu kaya raya ialah point jawapan sebenar

  Istilah Bailout, pink form, kroni dan 'short selling' tiada dalam kertas jawaban kami dolu. Sekarang terbukti dasar Pandang Ke Timur Dasar Pengswastaan jawapan yang tepat ialah bailout anakcucu dan kroni.

  Pemimpin yang mengilhamkan dasar ini diakhir hayatnya bertukar melutut jadi babi barua DAP@ Lee Kwan Yew..!!

  Agak agaknya kali ini sekiranya pelajar diberi peluang menjawab sekali lagi soalan soalan berkenaan impak dari Dasar Wawasan 2020 dan kertas Am aliran sastera berkenaan Novel Salina itu agak agak mengkomer lah kan camner pulak rupa jawapan nya ya kali ini..!!

  Tentu jawapan nya 'sah kaw kaw kena maki..!!'

  Haahh tepokk..!!

  ReplyDelete
 2. Sila kongsi dan majukan kepada semua rakan-rakan

  Kami ingin memaklumkan kepada semua tentang YIP KUM FOOK, presiden KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI, Taman Desa Jaya, Kepong, YIP KUM FOOK tidak pernah memalukan orang ramai tentang beliau selalu berbohong, menipu, menghina ajaran Buddha, dll.

  Baru-baru ini ramai yang memperkatakan tentang perwatakannya, sebelum ini dia seorang pemandu lori yang menghantar perabot ke mana-mana, kemudian dia belajar kursus undang-undang di beberapa universiti tetapi kita tidak tahu dia belajar kursus atau tidak kerana dia tidak tahu undang-undang, dia menipu orang. dimana - mana. dan bagaimana peguam boleh menipu orang tanpa rasa takut pada undang-undang

  Harap semua orang harus mengambil berat tentang nama ini YIP KUM FOOK (PEGUAM ATAU MCA GOMBAK PENGERUSI DAN PRESIDEN KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI), juga perlu dikongsi dan dimajukan kepada semua. Jika tersilap langkah, anda akan kehilangan segala-galanya, lelaki atau YIP KUM FOOK ini sangat bahaya dan anaknya (YIP JIUN HANN) juga yang paling bahaya.

  Oleh KOK MENG, KEPONG

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post