Rafizi Tak Perlu Sibuk Ramal Masa Depan Selangor

PETALING JAYA: Rafizi Ramli diminta memberi fokus terhadap kempen pemilihan parti dan bukannya sibuk meramalkan masa depan Pakatan Harapan (PH) di negeri itu, kata Ketua Penerangan PKR Selangor Halimey Abu Bakar.

Beliau berkata, kenyataan Rafizi bahawa tidak mudah kepimpinan PH dan PKR Selangor mengekalkan negeri itu pada pilihan raya umum akan datang (PRU15) ibarat memperkecilkan usaha keras pentadbiran Amirudin Shari dalam memberi khidmat terbaik pada rakyat.

“Yang duduk di dalam Jemaah Menteri kerajaan negeri… kami yang diamanahkan, kami tahulah, kami yang berusaha keras untuk memastikan kerajaan negeri kekal untuk PRU akan datang. Kami yang faham.

“Saya harap Rafizi tumpukanlah kempen dia untuk bertanding timbalan presiden (PKR)… tentang kerajaan negeri, itu tanggungjawab kami yang menjaganya,” katanya kepada FMT.

Berucap di hadapan ahli PKR sempena kempen pemilihan parti 2022 semalam, Rafizi berkata, sekiranya kepimpinan PKR tidak bertindak terhadap isyarat daripada Johor dan tiga lagi PRN – Sabah, Melaka dan Sarawak – kemungkinan besar parti itu akan kehilangan Selangor pada PRU15.

Rafizi turut memberi amaran kepada pemimpin PH Selangor yang mempunyai jawatan supaya bersedia untuk hilang kedudukan itu dalam tempoh tiga atau empat bulan dari sekarang.

Mengulas lanjut, Halimey berkata, Presiden PKR Anwar Ibrahim dalam satu majlis baru-baru ini mengakui kepimpinan ADUN Sungai Tua itu antara yang terbaik.

Justeru, katanya, beliau yakin dengan gerak kerja yang dipimpin Amirudin mampu mengekalkan Selangor untuk penggal keempat.

“Di Selangor, insyaAllah kita boleh kekalkan tetapi dengan syarat semua kena buat kerja. Kalau dulu kita buat kerja sekali ganda, tapi kali ini kita kena buat kerja dua kali ganda sebab rakyat akan lihat apa yang kita boleh bantu mereka,” katanya.

Walaupun mengakui perjalanan PKR dan PH pada kali ini lebih berliku berbanding pilihan raya sebelumnya, Halimey yang juga ADUN Seri Setia berkata, PH akan mendapat manfaat sekiranya Akta Anti-Lompat Parti diluluskan sebelum PRU15.

“Selagi Akta Anti-Lompat Parti tidak diluluskan, selagi itu rakyat tak keluar mengundi. Maknanya rakyat sendiri tak letak kepercayaan kepada calon-calon sebab mereka rasakan kalau calon ini menang mereka boleh lompat.

“Pada PRU akan datang, kalau akta ini diluluskan insyaAllah rakyat akan keluar undi kerana yakin dan percaya dengan PH terutama di Selangor,” katanya.

Mengenai pendekatan khemah besar, beliau berkata, Rafizi tidak berhak untuk menentukan keputusan yang perlu dibuat oleh kepimpinan tertinggi PH.

“Kita atas arahan presiden (Anwar), presiden bersama pimpinan PH yang buat keputusan untuk adakan khemah besar atau tak, bukan Rafizi yang buat keputusan. Kalau Rafizi menang (timbalan presiden) sekali pun, bukan kuasa dia nak tentukan khemah besar atau khemah kecil, presiden PKR yang tentukan,” tegasnya.

Pada pemilihan PKR 2022/2025 Mei ini, Rafizi berdepan Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution Ismail untuk merebut jawatan nombor dua parti ~ FMT

7 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Marina Mahathir cermin diri dulu sebelum menghina dan merendahkan maruah Melayu.

  MELAYU DAH LUPA SEJARAH MALAYA YANG DIKENALI SEBAGAI MALAYSIA HARI INI. MEREKA ADALAH PENDATANG SECARA REALITI. MEREKA TELAH MEROMPAK DAN MEMBUAT TUNTUTAN TANPA ASAS TERSEBUT. MALAYSIA BUKAN MILIK ORANG MELAYU. ORANG CINA DAN INDIA MERUPAKAN PENDUDUK PERTAMA MENUBUHKAN MALAYA. YANG KONONNYA MELAYU TELAH MEMALUNKAN BUKTI DAN MEMBUANG KEBENARAN OLEH UMNO DALAM PENDIDIKAN MALAYSIA. JANGAN PERNAH PERCAYA SESUATU PERKATAAN YANG MEREKA KATAKAN. Marina Mahathir.

  Marina Mahathir: Tiada sesiapa pun di Malaysia yang akan memanggil “Cina” atau “India” sebagai “orang luar … Sah rakyat dah nampak belang sebenar keluarga haramjadah ini.

  Parti PEJUANG beberapa hari lalu melalui Pengerusi nya Tun Mahathir memberi kenyataan bahawa Parti PEJUANG mahu terajui perjuangan membenteras rasuah jika dapat menjadi kerajaan bersama gabungan parti lain selepas PRU15.

  Kes rasuah yang sangat menjadi bualan rakyat pada hari ini ada la kes rasuah bekas Gabenor Bank Negara Tan Sri Zeti Aziz bilamana di dapati suaminya Tawfiq Ayman memiliki wang RM700 juta melalui Jho Low di akaun di Singapura.

  Ia ternyata satu perbuatan rasuah meluluskan bon sepantas kilat seperti dinyatakan oleh bekas Pegawai tertinggi Goldman Sach, Tim Leissner di dalam perakuan nya di mahkamah Brooklyn Amerika.

  Kenytaaan Mahathir yang lebih merupakan retorik untuk menampak kan diri suci dan konon konon nya membenci rasuah..puii..!!

  SPRM seperti mana mana agensi jika tiada campurtangan oleh Mahathir , maka akan terlihat berwibawa, hanya jika di ganggu oleh politikus usang ini ternampak kerosakan nya seperti terjadi pada hari ini.

  Segala dakwaan dan tiada pendakwaan SPRM , kesemua nya dilihat oleh rakyat sebagai ada campurtangan Mahathir.

  Kerajaan Mahathir banyak rasuah berlaku begitu sahaja tanpa ada tindakan. Pulau pun digadai pada anak Lee Kwan Yew.

  Dulu anak haramjadah ini akan mainkan isu agama bila Tun hilang kuasa. Semua digadai akidah gadai dengan COMANGO dan LGBT. Rakyat dah nampak apak nya acah acah Power Melayu Islamik hingga pulau pun digadai pada anak Lee Kwan Yew. Semua digadai oleh keluarga Kerala ini.

  Dalam diam diam Marina Gereja dan anak cucu aktif dalam pejuang COMANGO Liberalis dan LGBT bila Tun sudah tidak berkuasa lagi.

  Sekarang ini Tun Mahathir dah tak berdaya semua calon PejWang hilang deposit dan Marina Gereja munculkan semula diri sebagai pejuang kaum pulak untuk memanjangkan talian hayat legasi keluarga Kerala.. Awas wayang kerala siri baru sudah bermula...!!

  Dulu Marina Gereja kenapa kau diam bisu pasal Melayu bila UMNO beri kuasa penuh pada Tun. Sekarang Marina Gereja dah pandai menyalak pasal Melayu pula bila Tun keseorangan dan hilang semua kuasa.

  Boboi tu lah satu satu nya talian hayat keluarga Kerala ini ada dalam politik.. Lingkupkan Boboi melingkup lah keluarga kau wahai Marina Gereja.

  Kalau kau rasa tak senang duduk di Malaysia mudah saja kami ajar kelaurga Kerala kau ini jalan keluar dan berambos dari politik Malaysia selama lamanya...

  Kau jangan perasan keluarga Kerala kau ni gah sangat...

  Formula mudah untuk ajar anak cucu haramjadah ini

  Lingkupkan Boboi = Melingkup suma Kerela

  Pada Marina Mahathir pula rakyat tidak mudah ditipu lagi...!! Kau bela saja Parti PejWang bersama kaluarga kau. Tiada siapa yang sudi dengan parti PejWang selepas Tun tiada nanti.

  ReplyDelete
 2. Projek Torwong dan Jambatan Malaysia Indonesia Johor Riau bakal melingkupkan pelabuhan Singapura.

  Rancangan sedang dibuat untuk menghubungkan Riau di Sumatera, Indonesia, dengan Kukup di Pontian, Johor, melalui satu terowong bawah laut sepanjang 17.5 kilometer (km).

  Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan Kabupaten Pelalawan di Wilayah Riau sedang menjalankan kajian kemungkinan mengenai projek bernilai berbilion ringgit itu.

  https://youtu.be/SPEeGqukxtw

  Torwong Riau Johor bakal melingkupkan ekonomi Singapura. Bakal dikenali sebagai Johor-Riau Link, terowong itu akan menyambungkan Pulau Karimun di Riau dengan Kukup di Pontian, dekat terminal feri yang ada sekarang di daerah Pontian.

  "Projek itu lebih berkesan kos dan berdaya maju dengan kos sekitar RM15 bilion ($5.8 bilion) berbanding dengan jambatan Dumai-Melaka yang dianggarkan menelan RM44.3 bilion," kata dekan UTM Construction Research Alliance, Profesor Dr Muhd Zaimi Abd Majid.

  https://youtu.be/EtKyLnCZbxg

  Majlis dihadiri wartawan pada majlis menandatangani memorandum persefahaman (MOU) antara universiti terseut dengan Kabupaten Pelalawan, yang diwakili ketua daerahnya, Encik Muhammad Harris.

  Encik Muhammad berkata, selain terowong 17.5km itu, Johor-Riau Link juga termasuk beberapa jambatan yang akan menghubungkan pulau di perairan Riau ke Pulau Karimun dan bersambung ke terowong laut itu

  Good bye Singapura. Dengan Pelabuhan Baru di Riau serta Pelabuhan Pasir Gudang dan infrastructure baik ke Pelabuhan Kuantan memendekkan masa penghantaran ke China berbanding Pelabuhan di Singapura.

  https://youtu.be/lKDvaCRzVx0

  Segerakan Jambatan dan Torwong Johor Riau. Cadangan pembinaan Jambatan dan Terowong dari Kukup, Pontian ke Kepulauan Riau (JOKARI) yang diutarakan pengkaji dari Universiti Teknologi Malaysia (UTM) pada awal tahun 2014 mendapat petanda positif.

  Projek ini sudah pun mendapat minat pelabur. Projek kos RM16 bilion ini mendapat sokongan daripada kerajaan Malaysia dan Indonesia.

  Projek ini melibatkan pembinaan sebuah jambatan lima kilometer dari Kukup, Pontian ke sebuah pulau buatan.

  Ia kemudian disambung oleh terowong bawah laut sepanjang 17.5 kilometer menghubungkan Pulau Karimun, Indonesia.

  Jambatan lain juga bakal dibina bagi menyambungkan Pulau Karimun ke pulau-pulau di Riau.

  https://youtu.be/wV5UinSMuJs

  Nama singkatan projek ini JOKARI hampir sama bunyi dengan nama Presiden Indonesia JOKOWI.

  Sektor swasta yang boleh laksanakan projek ini. Salah satu projek 1MDB melaksanakan Projek Jambatan Terowong JOKARI tetapi di sabotaj oleh Tun dan kerajaan PH. Akhirnya Pulau Batu Putih milik anak Lee Kwan Yew dan projek ini ditinggalkan

  ReplyDelete
 3. Enemy at the gate : By Hook or by crook Singapore must take control of Malaysia through our proxies (DAP and slaves), otherwise Singapore cannot survive - Lee Kwan Yew

  The strengthen of DAP not in Malaysia but the strength of DAP backing by his brother in Singapore@PAP.

  While Singapore will use poisonus nerves and the installa their proxies, 'barua' and 'talibarut' to trouble Malaysia, Singapore means is building a security system for itself. Military resilience prepared by Israel for Singapore.

  Whatever military equipment is used by Israel in the Arab country or its neighboring countries, the test material will be handed over to Singapore.

  Now know that certain political parties in Malaysia are being used to achieve Singapore's aspirations.

  While waiting for the success to achieve that goal, various methods are being used by Singaporean to disstabilize the country esp Malaysia and Indonesia too..

  Lee Kwan Yew said 'The trouble of Malaysia is their well -being for Singapore.'

  As soon as the prayer for Pakatan Rakyat's victory through Parti DAP, PKR, Bersatu@PejWang is made by the children of Israel in Jerusalem, then officially the struggle of Pakatan Harapan through Pakatan Rakyat is blessed by Israel.

  https://www.youtube.com/watch?v=qdQ2dARecE0

  In this video you can see them praying against the background of the "Arc of Covenant" logo. They prayed to Elohim for the victory of Pakatan Rakyat to achieve the aspirations of the new government that bowed to the Illuminati.

  The ignorance of Islamic Malay leaders in Pakatan hope for 22 months against Freemasons, the Illuminati and the Zionist underground movements will take away Muslims to be their slaves.

  The desire to capture Malaysia still exists if Singapore wants to continue to existant Population density and population increase make it uncomfortable in the future.

  Now know that certain political parties and leaders in Malaysia are used to achieve Singapore's aspirations.

  Has Israel identified a lost tribe because the original number of the tribes of the children of Israel who crossed the Red Sea was 12, and after counting only found the number 11 and the lost tribe will bring the truth?

  Only Singapore is a 'thorn in the flesh' of relation between in this country. Singapore does not help the Malayu Singaporean. There not even single of the Malayu in Singapore in billionaire class.

  Does it mean all Malays Singapoean are stupid and idiot in Singapore. Does it means all Melayu Singaporean are idiot making buisness.!? Lee Kwan Yew don't like Melayu Singaporean to become billionaire in his soil. Lee Kwan Yew don't Melayu Singaporean rich and he don't belive in Melayu Singaporean. Period.!

  What is Singapore just as big as compared to Lombok Island or Langkawi. If Malaysia and Indonesia strengthen and strengthen the economic ties between the two countries. Singapore is only red dotted in world atlas. Singapore become nothing..!!

  Now Petronas Carigali coming to invest in petrochemical to Indonesia and CSR Petronas Carigali Indonesia opened wide the eyes of the local people in Indonesia during the Covid 19 pendemi.

  By Hook or by crook Malaysia must be gripped by his proxies (little brother DAP) and by his 'Malays barua' for Singapore survival.

  ReplyDelete
 4. PRU 15 Enemy At The Gate : 48 Tahun Baru Allah Tunjukan. Jika Singapura Masih dalam Malaysia.

  Berapa kah kerusi Parlimen di Singapura? 80 lebih.. Jika Tunku tidak membuat Singapura keluar dari Malaysia apa akan jadi kepada negara?

  Setelah hampir 48 tahun baru kita sedar jika Singapura masih berada di dalam Malaysia kerusi parlimen PAP membawa jumlah 80 lebih akan di campur dengan DAP maka orang cina DAP tidak perlu menagih undi kaum lain.

  Dalam kes 1 MDB ada kah Cina DAP mengutuk keras apa yang Jho Low lakukan.!? Mungkin dalam hati mereka mengangkat Jho Low sebagai pejuang pula kerana berjaya meruntuhkan kerajaan BN diterajui UMNO. Masih mau percayakan lagikah mata sepet ini dalam semua urusan kerajaan..!?

  Ketika Tunku membiar kan Singapura keluar dari Malaysia, UMNO mendapat kutukan dan cerca dari rakyat yang politik nya cenderung kepada pembangkang. Nah sekarang kita mendapat jawapan dari apa yang tangan Tunku lakukan.

  Kini Singapura sedang mencari jalan untuk masuk kembali melalui DAP dan barua nya. Kembali bukan sebagai kawan tetapi sebagai Tuan.

  Laluan sedang luas di buka oleh kuncu nya dari dalam yang sebangsa dengan nya, tetapi amat pelik bukan sahaja kuncu sebangsa kiasu nya sahaja yang membantu. Melayu penyokong liberal ,syiah , LGBG dan plural dan melayu mudah lupa yang suka suka hati buat U turn pun tumpang sekaki jadi baruanya.

  Terhegeh hegeh sama ada lah orang yang tak malu dulu dikenali ultra Melayu dengan muka tebal suka u turn tiap hari tiada pendirian yang konsistant.

  Malah ada terhegeh hegeh muka tak malu Melayu libral dan plural LGBT yang bertuankan DAP menunggu tuan besar dari Singapura mencatur pengabungan Malaysia + Singapura.

  Next PRU 15 pastikan Melayu@DAP sokong liberal dan plural ini melingkup dikuburkan bersama Melayu mudah lupa adu domba fitnah jijik.

  Next PRU 15 bila mereka tewas kali ini Melayu perlu membuang politik fitnah , surat surat SD yang meloyakan dan menuju politik matang bukan adu domba fitnah jijik.

  Melayu perlu faham isu dan bijak menguasai sesuatu isu dari dimanipulasi oleh kaum Cina DAP@PAP Singapura dah kartel kartel barua tunggangan mereka.

  Jauhi politik fitnah jijik, kuasai dan fahami isu isu semasa dari disabotaj dan adu domba barua tunggangan DAP@PAP

  ReplyDelete
 5. Sila kongsi dan majukan kepada semua rakan-rakan

  Kami ingin memaklumkan kepada semua tentang YIP KUM FOOK, presiden KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI, Taman Desa Jaya, Kepong, YIP KUM FOOK tidak pernah memalukan orang ramai tentang beliau selalu berbohong, menipu, menghina ajaran Buddha, dll.

  Baru-baru ini ramai yang memperkatakan tentang perwatakannya, sebelum ini dia seorang pemandu lori yang menghantar perabot ke mana-mana, kemudian dia belajar kursus undang-undang di beberapa universiti tetapi kita tidak tahu dia belajar kursus atau tidak kerana dia tidak tahu undang-undang, dia menipu orang. dimana - mana. dan bagaimana peguam boleh menipu orang tanpa rasa takut pada undang-undang

  Harap semua orang harus mengambil berat tentang nama ini YIP KUM FOOK (PEGUAM ATAU MCA GOMBAK PENGERUSI DAN PRESIDEN KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI), juga perlu dikongsi dan dimajukan kepada semua. Jika tersilap langkah, anda akan kehilangan segala-galanya, lelaki atau YIP KUM FOOK ini sangat bahaya dan anaknya (YIP JIUN HANN) juga yang paling bahaya.

  Oleh KOK MENG, KEPONG

  ReplyDelete
 6. We are a SAMNAK SAMBODHI group that opened in Taman Ehsan move to Taman Desa Jaya, Kepong in 1992, then Temple has bought the place as it is now the place

  As such, we are a set of committee members for our SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE in Taman Desa Jaya, Kepong. Shia Kok Sun president at that time, then YIP KUM FOOK took over from Shia Kok Sun without any meeting

  Shia Kok Sun & family worked hard to develop our Samnak Sambodhi Buddhist Temple, when YIP KUM FOOK became president, then slowly problems arose because this YIP KUM FOOK was political, all ideas about politic

  At that time YIP KUM FOOK was the MCA in Taman Daya, Kepong, also this YIP KUM FOOK was playing politics at the Temple because he needed to gather more supporters for politics, sometimes he invited some politicians to join the ceremony at the Temple

  This YIP KUM FOOK pushed the monk out of the Temple and also called the police to arrest the Buddhist monk, then he closed the temple door and cheated people money and cheated Myanmar monk’s money

  He is called Datuk but we do not mention Datuk because we are ashamed of people, if we call him Datuk, this is a shame for our Sultan of Selangor because of the title from the sultan of Selangor

  We do not say more, everyone can research on the internet, if everyone would like to know more information about YIP KUM FOOK, please go to GOOGLE & YOUTUBE, also please share and forward to everyone

  By Ms Chan and Buddhist group, Taman Desa Jaya, Kepong, KL

  ReplyDelete
 7. Saudara-saudara dan Saudari-saudari yang di hormati
  Untuk keadilan dan martabat Buddhist, (Maruah Sami Buddhist dan Kuil SAMNAK SAMBODHI) Kami Ahli Parti Keadilan Rakyat tetap akan memberi segala pertolongan bagi mempertahankan, sekiranya Peguam Yip Kum Fook, MCA Pengerusi Gombak terus kacau Sami Buddha atau cuba memusnahkan kebudayaan Buddhist dengan kurang ajar

  Ladies and gentlemen are in respect
  For justice and values Buddhist, (dignity of monks and the Buddhist Temple of SAMNAK SAMBODHI) We the People's Justice Parti Keadilan Rakyat will continue to give all help to preserve, suppose that lawyer Yip Kum Fook, MCA Gombak Chairman continues to disturbs Buddhist monks or try to destroy Buddhist culture with disrespectful

  为了正义和佛教的尊严,(佛教僧侣和佛寺的荣誉SAMNAK SAMBODHI),我们人民公正党将提供一切帮助保卫,如果马华公会鸱唛区主席叶金福律师(Yip Kum Fook, MCA Gombak) 继续无耻的凌乱僧侣或试图摧毁佛教的文化

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post