Calon PH Sungai Buloh Sindir Anwar Ke Ni?

SUNGAI BULOH: Pengundi Parlimen Sungai Buloh patut memilih pemimpin yang menjaga kawasan dan bukan yang akan sibuk berpolitik mahu menjadi Perdana Menteri.

Calon Pakatan Harapan (PH) Parlimen Sungai Buloh, Datuk R Ramanan, berkata hasrat diluahkan seterunya dari Barisan Nasional (BN), Khairy Jamaluddin yang mahu menjadi Perdana Menteri itu satu petanda bahawa pengundi akan diabaikan.

"Bagi saya, penduduk Sungai Buloh tidak patut undi dia sebab dia dah luahkan hasrat hanya ingin menjadi Perdana Menteri, jadi kalau dia menang di sini, dia bukan akan jaga kebajikan penduduk, dia akan berpolitik di luar untuk jadi Perdana Menteri.

"Hasrat dia jadi Perdana Menteri, hasrat saya nak jaga kebajikan penduduk Sungai Buloh, saya tak nak jadi Perdana Menteri," katanya ketika ditemui selepas program sembang santai bersama penduduk Pinggiran Subang, dekat sini hari ini.

Ramanan turut mendakwa hasrat diluahkan Khairy itu biarpun bukan untuk masa terdekat ini hanya mengundang pandangan sinis ramai pihak berikutan kegagalannya menjalankan tugas menteri.

"Saya dengar hasrat dia pun kelakar, dia dah gagal sebagai Menteri Kesihatan, gagal Menteri Belia dan Sukan, skandal kementerian belum selesai... isu vaksin, MySejahtera semua belum selesai, semalam tiba-tiba dia kata nak jadi Perdana Menteri.

"Dia berpendidikan Universiti Oxford, kena bijaksana sikit, sebagai menteri jalankanlah tugas seorang menteri yang cekap.

"Ini tanda kalau undi BN, kita akan lalui era yang baharu kita lalui, satu penggal tukar berkali-kali Perdana Menteri," katanya.

Semalam, Khairy menyuarakan hasrat memimpin UMNO dan seterusnya menjadi Perdana Menteri, satu hari nanti.

Pada pentas ceramah di Taman Saujana Utama, di sini Khairy yang pertama kali menyatakannya secara terbuka hasratnya itu bagi meraih sokongan pengundi di Parlimen itu untuk memilihnya pada PRU15, 19 November ini.

Bagaimanapun, Menteri Kesihatan itu menjelaskan jawatan itu bukan menjadi hasratnya ketika ini kerana persetujuan sudah dicapai bahawa Ismail Sabri yang disifatkan sebagai kekandanya, akan menjadi Perdana Menteri jika BN memenangi PRU15.

Parlimen Sungai Buloh menyaksikan pertembungan tujuh penjuru antara BN, PH, Perikatan Nasional (PN), Parti Rakyat Malaysia (PRM), Parti Pejuang Tanah Air (PEJUANG) serta dua calon bebas.

Saingan sengit di situ membabitkan Khairy, Ramanan, Mohd Ghazali Md Hamin (PN), Mohd Akmal Yusoff (PEJUANG), Ahmad Jufliz Faiza (PRM) dan dua calon Bebas masing-masing, Syed Abdul Razak Syed Long Al Sagoff, 62, serta Nurhaslinda Basri, 33 lapor BH

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post