KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin, menyifatkan DAP 'tiada lagi sempadan merah' atau tidak berprinsip, susulan reaksi parti itu terhadap langkah pihak pendakwaan memohon melepas tanpa membebaskan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi daripada 47 tuduhan berkait Yayan Akalbudi di Mahkamah Tinggi, semalam.
Khairy yang juga bekas Menteri Kesihatan, berkata DAP kini menurunkan tahap parti itu ke paras lebih teruk daripada yang dilemparkan pemimpinnya kepada MCA sebelum ini.
"(DAP) adalah 'anjing' suruhan yang membenarkan penyalahgunaan kuasa.
"Parti itu tidak kisah mengenai perkara berkenaan (kerana) 95 peratus pengundi kaum Cina akan terus menyokong mereka," katanya menerusi Instagram, hari ini.
Terdahulu, DAP dilaporkan menyuarakan gesaan supaya Peguam Negara, Tan Sri Idrus Harun, memberikan penjelasan terbuka susulan keputusan Mahkamah Tinggi melepas tanpa membebaskan Timbalan Perdana Menteri itu daripada 47 tuduhan rasuah, pecah amanah dan pengubahan wang haram dihadapinya.
Setiausaha Agung DAP, Anthony Loke, berkata penjelasan itu penting mengambil kira pandangan pelbagai pihak terhadap keputusan itu.
Untuk rekod, kontrak Idrus sebagai peguam negara tamat hari ini dan bakal digantikan Peguam Cara Negara, Datuk Ahmad Terrirudin Mohd Salleh yang pelantikannya bakal berkuat kuasa esok.
Semalam, Hakim, Datuk Collin Lawrence Sequerah, melepas tanpa membebaskan Ahmad Zahid, 70, yang juga Menteri Kemajuan Desa dan Wilayah (KKDW) selepas membenarkan permohonan Timbalan Pendakwa Raya, Datuk Mohd Dusuki Mokhtar, yang memaklumkan bahawa Jabatan Peguam Negara ingin memberhentikan semua prosiding terhadap beliau pada peringkat ini.
Permohonan menghentikan semua prosiding itu dibuat ketika peringkat bela diri dengan 15 saksi sudah memberi keterangan setakat ini.
Ahmad Zahid berdepan 47 pertuduhan pecah amanah, rasuah dan pengubahan wang haram dana Yayasan Akalbudi yang diasaskannya -
BH
Bahasa menunjukkan siapa kita
ReplyDeleteJika nanti kj anjing suruhan siapa.. Jangan marah pula ye
ReplyDeleteMuhyiddin lepas hang senyap
ReplyDeleteZahid lepas hang bising sebab zahid tak ikut telunjuk tun m
ReplyDeleteKj poyo tu perasan hebat.
ReplyDeleteKena dekat kawan dia..senyap.
Kena dekat lawan dia...menyalak.
Dasar babi perasan halal!!!
Din sembab dilepaskan kenapa kj tak sedih kecewa?
ReplyDeleteWak jahid dilepaskan kj nampak koyak dan meroyan pulak.
Semua tahu hanya dengan kejatuhan wak jahid dapat kj balik ke umno.
Nampaknya pru16 tak ada peluang kj jadi calon umno kalau macam ni..hihihihi
Senang kj ikut din sembab jer.
Alang-alang pernah memuji melangit penyakau jana wibawa tu...hihihihi
Simon Low Kok Meng ialah Datuk Yip Kum Fook adik ipar dan CID kerana membawa maklumat berita kepada keluarga datuk Yip, kena berhati-hati dengan mereka, selalu mendatangkan masalah kepada orang kepong dan Taman Desa Jaya, Kepong, sekarang ramai yang tahu tentang apa yang mereka lakukan
ReplyDeleteSemua perkara yang mereka lakukan seperti membakar Kuil Hindu (Taman Daya) dan mengeluarkan sami-sami Buddha dari Samnak Sambodhi atau kuil Buddha di Taman Desa jaya, kepong...juga MCA runtuh kerana mereka juga, mereka mendapat kuasa untuk mendapatkan wang dan untuk mereka berniaga
Cina, India, Melayu dan lain-lain perlu berhati-hati yang tinggal di Kepong, kerana golongan ini boleh melakukan sesuatu kepada semua orang. Datuk Yip Kum Fook ialah seorang peguam (YIP KUM FOOK & ASSOCIATES) No 2A & 2B, Tingkat 2, Jalan 53, Desa Jaya Kepong, 52100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan... tetapi ada orang atau kawan-kawannya berkata, Datuk Yip Kum Fook bukan peguam sebenar, kerana Datuk Yip membeli sijil dari beberapa institut undang-undang di UK sahaja
Kami berharap kini presiden Malaysia (Datuk Seri Anwar) akan menyemak Datuk Yip Kum Fook kerana banyak komen dan posting di internet, dan ramai orang mengesyaki melakukan projek haram dan kesilapan undang-undang di Malaysia
Perkongsian dan siaran oleh Encik Chong dan keluarga, Kepong
KJ,,kamu tu anjing suruhan kpd pangkat, anjing suruhan jawatan, anjing suruhan kuasa...bila umno beri kamu kuasa dan jawatan, SETIA la kamu, tp bila umno tak dapat beri.. your true color came n exposed. Dasar PENGKHIANAT, nak tunjuk insan soleh kunon. Orang kenal kamu tu siapa..
ReplyDeletePost a Comment
Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...
Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!