Kenapa Tidak Boikot Negara Yang Lahirkan Negara Israel?

Seorang kanak-kanak berusia tidak lebih tiga tahun berlari dengan girang di sebuah restoran makanan segera yang lenggang. Kanak-kanak perempuan itu tersenyum riang seperti tiada kesusahan.

Restoran makanan segera itu sebelum konflik Israel-Gaza sentiasa sibuk. Tidak mungkin anak kecil itu dapat berlari seperti berada di Disneyland. Tetapi konflik yang meragut lebih sembilan ribu nyawa termasuk lebih 3,000 kanak-kanak telah meningkatkan kemarahan masyarakat Islam di negara ini. 

Kalau ada yang datang, menggunakan lorong pandu lalu, mungkin mahu mengelak dilihat sebagai penyokong Zionis.

Kebanyakan orang Islam telah memboikot restoran ber­kenaan. Sebuah kedai kopi terkenal berasal dari Amerika Syarikat (AS) juga lenggang, diboikot orang Islam. Kiraan mudah, dua syarikat ini kerugian pendapatan jutaan ringgit sehari.

Keadaan dilaporkan lebih buruk di negeri-negeri di Pantai Timur yang mana kebencian terhadap jenama Amerika semakin menebal.

Perkara sama bukan sahaja berlaku di Malaysia. Di Eropah dan Asia Barat boikot sama sedang berlangsung. Kemarahan memuncak 1.4 bilion umat Islam memberi kesan kepada ekonomi. Begitu juga 65% penduduk Islam Malaysia akan mempunyai kesan besar kepada boikot perniagaan.

Sasaran selalunya syarikat AS yang sememangnya menyokong rejim Zionis Israel. Mereka seperti menghalalkan darah rakyat Pa­lestin.

Tetapi kenapa tiada yang memboikot Britain seperti kebencian terhadap AS. Sejarah menunjukkan bagaimana Bri­tain adalah pencetus kepada penubuhan negara Israel.

Pada 1917, kerajaan Britain telah mengeluarkan Pengisytiharan Balfour ketika Perang Dunia Pertama yang menyokong kepada penubuhan national home for the Jewish people (negara kebangsaan untuk bangsa Yahudi) di Palestin.

Ketika itu Palestin adalah kawasan di bawah pemerintahan Ottoman dengan jumlah penduduk Yahudi kecil.

Pengisytiharan itu dengan jelas menyatakan sokongan kepada Zionis sebagai kuasa politik yang diiktiraf London.

Sejak itu Yahudi dibenarkan berkembang, membeli ta­nah dan meluaskan jajahan ketika Britain menjadi pengurus wilayah Palestin. Pada 14 Mei 1948, David Ben-Gurion mengisytiharkan negara Israel yang merdeka maka lahir negara Zionis yang diiktiraf termasuk oleh AS, Britain dan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Kekejian sama dilakukan oleh Britain ketika menandata­ngani Perjanjian Anglo-Dutch pada 1824 atau Treaty of London pada 17 March 1824 yang memecahkan kepulauan Riau. Orang Melayu dipisahkan oleh penjajah kerana ketamakan mereka.

Ramai rakyat negara ini mempunyai hubungan rapat de­ngan Britain. Ribuan lulus dengan ijazah dari UK. Ada mempunyai rumah di London. Tidak kurang menganggap Britain sebagai rumah kedua. 

Britain sama yang menanam benih Zionis dan penubuhan negara Israel. Britain juga harus diboikot kerana dosa lalu.

Peluntur boleh menghilangkan hampir semua kotoran termasuk yang degil tetapi ia tidak mungkin menghilang darah yang ditumpahkan ke bumi - UM

4 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Seperti kata imam memali: kita bersikap berkecuali dalam konflik timur tengah.Takbir!!!!

  Kita adalah puak yang hidup utk mengkafirkan orang walaupun pada hakikatnya kita lebih busuk dari kapir kerana bersikap munafik.

  ReplyDelete
 2. Parliment Ireland mengusulkan duta Isreal didesak tinggalkan Ireland dan usul memutuskan hubungan diplomatic dengan Isreal dijangkakan diluluskan hujung November 2023 ini.

  Sepatutnya Malaysia dan Indonesia juga mengusulkan Singapura supaya memutuskan hubungan dengan Isreal dan Malaysia dan Indonesia memutuskan hubungan diplomatic dengan Singapura kerana Singapura adalah rakan strategic Isreal di rantau Asia Tenggara dengan gelaran Singapura sebagai Little Isreal di Asia Tenggara.

  https://ismaweb.net/2023/11/03/15-negara-putus-hubungan-dengan-israel-bukti-tekanan-pada-netanyahu-makin-kuat/

  5 negara iaitu Bolivia, Chile, Jordan, Bahrain, Colombia sudah memutuskan hubungan diplomatic dengan Israel bukti tekanan pada Netanyahu makin kuat . ‘Apa guna hubungan diplomatik dengan pihak menuju kehancuran, dipenuhi jenayah’.

  Duta Israel ke Manama juga telah meninggalkan Bahrain. Sehari sebelum itu, Bolivia mengambil langkah sama apabila menjadi negara pertama di Amerika Latin yang membuat keputusan memutuskan hubungan diplomatik.

  Dari dolu lagi dah peringat lupakan Singapura pergi mampos dengan Singapura jiran tak guna Malaysia dan Indonesia. Semua bahan2 makanan dan bahan mentah yang dihantar ke Singapura perlu dikaji harga caj bayaran duti import yg tinggi dikenakan bagi mengajar Singapura yang menyokong pembunuhan genosid Isreal di Gaza.

  PN menang dan tubuhkan kerajaan Baru ( insyallah menang PRN) dasar kerajaan perlu ditukar maka diwajibkan perkenalkan dasar dasar separti dibawah ini.

  1. Ujudkan pemodal pemodal Melayu' menguasai ekonomi negara.
  2. Ujudkan kapitalis Melayu' sebanyak mungkin.
  3. Ujudkan beratus ratus billionaire Melayu' agar negara tidak bergantung pada kapitalis mafia Mata Sepet bertuankan Lee Kwan Yew walaupun mafia Mata Sepet itu warga nagara Malaysia
  4. ujudkan rangkaian Kartel Kartel Melayu'
  5. Jika perlu dinujudkan rangkaian mafia mafia Kartel Melayu' Maka ia jugak perlu dilakukan
  6. Mengembangkan ekonomi orang Melayu' bila kesemua diatas sudah terbentuk
  7. Kapitalis kapitalis Melayu' yang ujud nanti harus lah bersifat natural dan tidak memihak mana mana pemimpin. Elakkan Dari adu domba Kapitalis Mata Sepet... Spt ujudkan Team A Dan B, Team Wawasn dsb nya. Itu semua adu domba halus supaya Melayu' screw Melayu Dari ucapan Super Man DAP.
  8. Elakkan jadi mangsa batu api musuh.. dah tingkat kan hubungan dengan Indonesia jiran serumpun.

  Peristiwa seperti kes Jho Low lesap kaya raya sambil tepok tangan dengan melagakan pemimpin barua Melayu belaan kaum DAP@ LeeKwanYew tengok Melayu berbunuhan sesama sendiri dimana semua barua barua Yahudi belaan DAP@LeeKwanYew ini perlu dihapuskan semuanya..

  Untuk PRN Kemaman 'No Boboi No PejWang' perlu diteruskan..!!  ReplyDelete
 3. Malaysia dan Indonesia sepatutnya putuskan hubungan diplomatic dengan Singapura yang menyokong genosid Isreal di Palestine

  Kita dah tak perlukan taikun kaum mata sepet ini..Tak kan Melayu nak bergantung pada rangkaian mafia Kartel lendir, kartel judi, kartel bapak ayam, kartel dadah, kartel arak, kartel babi.

  https://youtu.be/cW4AjWNkFCE

  Kartel mafia mata sepet yang monopoli dan menentukan harga barangan asasi memgikut tuan mereka 'little Israel' di Singapura di sana.

  Ini lah kebodohan pemimpin Melayu 60 tahun lama nya dibaruakan oleh kaum mata sepet ini sambil bergantung harapan pada kartel mafia LeeKwanYew@DAP/MCA tak guna ini. Bagai mana Kartel mafia Mata Sepet mengawal PDRM

  https://www.youtube.com/live/dHMzpS7VQfY?feature=share

  Pemimpin Melayu dan PM silih berganti tapi kartel kartel mafia mata sepet tetap orang yang sama, tetap nama yang sama dan tetap menguasai semua sektor perekonomian negara..

  https://youtu.be/Swg-XZ3BJ-c

  Formula mereka mudah sebab nya PM yang ada dolu memang dibawah kawalan kartel mata sepet LeeKwanYew@DAP/MCA berpusat di Singapura@Little Isreal Asia Tenggara..!!

  Ayoh semua bangun orang Melayu lingkupkan pemimpin barua mereka ini dari tampuk kuasa negara pada PRU akan datang. Tan Sri Musa kata Najin tiada kaitan dengan Altantuya

  https://youtu.be/_YEsQYjdAxU

  Kalau dolu ada billionaire Melayu tetapi mereka di adu dombakan di batu apikan sesama sendiri supaya berbunuhan dan bercakaran sesama Melayu. Ujudkan Team A dan Team B dalam Parti UMNo supaya kartel ini mudah membatu api dan adu domba supaya berbunuhan sesama Melayu..!!

  https://youtu.be/L8krgm7b5ds

  Selagi negara bergantung pada kartel mafia kaum Lee Kwan Yew ini harga barang tak akan turun. Ujudkan kartel Kaum Melayu vs Kaum Kartel Cina pasti lingkup kartel Lee Kwan Yew@DAP.

  PRK Kemamang ini lah masa terbaik untuk orang Melayu hapuskan kesemua saki baki barua pemimpin Melayu yang bertuankan DAP@LeeKwanYew dari tampuk kuasa.

  Bila lingkup saja saki baki barua DAP@ LeeKwanYew ini maka Singapura akan terkesan teruk... Malaysia boleh lupakan Singapura terus dan rapatkan hubungan dengan jiran serumpun Indonesia sempena lawatan hangat Jokowi di Malaysia minggu lepas..!!

  Pedulikan Singapura, lupakan Singapura..!!

  #LingkupkanbaruaLeeKwanYewPRNini

  ReplyDelete
 4. Indonesia lebih maju ke depan dalam perang Isreal - Palestine dng menghantar kapal hospital belajar ke Laut Gaza untuk merawat mangsa genosid Isreal...

  Malaysia di bawah kerajaan anak anak papa la sung tidak membantu dari meterial spiritual...

  Kerajaan anak anak papa lebih cakap Dari bertindak... Cakap beegegar gegar sambil garu telo labuh anak anak papa

  Kikikiki..

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post