Ketua Pengarah J-KOM Hantar Surat Letak Jawatan

SHAH ALAM - Ketua Pengarah Jabatan Komunikasi Komuniti (J-KOM), Datuk Dr Mohammad Agus Yusoff dilaporkan telah menghantar surat peletakan bagi jawatan itu berkuat kuasa pada 15 Disember ini.

Bagaimanapun menurut sumber, surat berkenaan belum dilihat Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang kini masih berada di luar negara.

Mohammad Agus juga difahamkan sedang menghabiskan cuti sehingga tamat tempoh perkhidmatan mengikut tarikh tersebut.

Sebelum ini, jabatan itu dipertikaikan kerana gagal memainkan peranan dalam melaksanakan tugas dengan berkesan terutamanya berkaitan insentif kerajaan kepada rakyat.

Ini kerana, banyak manfaat dan insentif yang diperkenalkan oleh kerajaan untuk membantu rakyat tetapi mereka tidak mendapat sebarang maklumat mengenainya.

Justeru, ada pihak yang berpendapat supaya pengarah J-KOM ditukarkan atau terus membubarkan jabatan tersebut.

Dalam pada itu, Sinar Harian sedang mendapatkan maklum balas Muhammad Agus berhubung perkara tersebut.

2 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Netanyahu bapak Isreal Genocide Doonia mintak semua barua barua nya tolong Satu saja untuk Isreal demi kepentingan barua barua nya iaitu

  "TOLONG DIAM"

  Semua barua Anak Anak papa di Malaysia Jadi diam bisu dungu auto 'BANGANG'

  ReplyDelete
 2. Palestine di BOM hancur semuanya, tiada makanan, perubahan, perlindungan dan Dunia hairan Rakyat Palestine Masih berbicara tentang tuhan. Link kat bawah ni haah

  https://vt.tiktok.com/ZSN596NHV/

  Hikmah besar penjajahan genosid Isreal disokong Oleh sekutu dan barua barua Isreal dunia Arab dan dunia Asia khasnya di Malaysia dan Indonesia bila berbondong bondong umat manusia mula membaca dan mengkaji al Quran.

  Hikmah tragedi apartheid di Palestine bila umat manusia mula buka Mata tentang kebenaran Al Quran dan kebenaran agama Islam.

  Pada Rakyat Malaysia khasnya kalau kamu diam, bisu dan auto bangang tragedi menimpa Rakyat Palestine di Gaza berbondong bondong umat manusia seluruh Dunia sudah mula masuk Islam dan mengucap syahadah...!!

  Bangang Anak Anak Papa di Malaysia tidak menjejaskan umat manusia seluruh Dunia mengenal Islam dengan lebih banyak lagi...

  Pada anak anak papa kamu Masih nak diam bisu Jadi auto bangang seperti diucap oleh Tuan bapak Genosid Natenyahu Isreal atau sebalik nya
  Umat Islam di Malaysia tidak akan menuruti Aanak Anak papa seperti yang diarahkan supaya diam bisu seperti yg di ucapan oleh bapak Genosid Isreal itu...!!

  #lupakandanboikotSingapurapedulikanLeeKwanYew@DAP

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post