Media Israel Dedah Jumlah Sebenar IDF Yang Cedera..

Tentera Regime Zionist negara haram Isr4el telah melancarkan laman web yang memaparkan jumlah anggota tenteranya yang telah menjadi mangsa kepada Pejuang Ham4s di G4Z4.

Laman web itu mendakwa hanya sebanyak 430 tentera mereka telah terbunuh sejak 7 Oktober - 97 daripadanya telah dibunuh sejak operasi darat dilancarkan pada 7 Oktober.

Sekurang-kurangnya 1,593 cedera menurut laman web itu, bagaimanapun, akhbar harian Isr4el Haaretz, yang mendesak kerajaan mengeluarkan data dan desakan itu telah ditolak, mendapati percanggahan besar dalam data itu.

Haaretz menjalankan pemeriksaan terhadap data yang dikeluarkan oleh hospital di mana askar-askar yang cedera telah dan dirawat dan mendapati "jurang yang tidak dapat dijelaskan antara data yang dilaporkan oleh tentera dan dari hospital."

Apa yang didedahkan oleh Media negara haram Israel itu adalah seperti berikut:-

-Barzilai Medical Centre di Ashkelon sahaja merawat 1,949 orang 
- Assuta Ashdod dilaporkan merawat 178 
- Ichilov (Tel Aviv) 148 
- Rambam (Haifa) 181 
- Hadassah (Jerusalem) 209 
- Sha’arei Tzedek (Jerusalem) 139 
- Be’er Sheva’s Soroka Medical Centre 1,000 
- Sheba Medical Centre di Tel-Hashomer 650

Bagaimanapun ini adalah sebahagian daripada senarai, kerana data tidak termasuk askar yang kini berada di wad pemulihan yang telah dikira sebagai cedera semasa tiba di wad kecemasan dan wad pesakit dalam.”

"Malah mengambil kira pelbagai nota dan jurang pelaporan, yang mungkin berlaku dalam bidang hospital, percanggahan adalah besar antara angka tentera dan hospital.

“Jurang pelaporan termasuk pendaftaran pendua orang yang cedera dipindahkan dari satu hospital ke hospital lain. Mungkin juga sekurang-kurangnya beberapa hospital menerima masuk askar yang memerlukan rawatan perubatan yang tidak berkaitan dengan perang," lapor akhbar itu.

Akhbar itu menegaskan bahawa sejak 7 Oktober, 10,584 tentera dan orang awam yang cedera dalam pencerobohan telah dimasukkan ke hospital di negara haram itu, di mana 131 meninggal dunia ketika menerima rawatan di hospital, 471 berada dalam keadaan separuh mati atau dekat nak mampus dah, 868 berada dalam keadaan sederhana.

8,308 mengalami kecederaan ringan. Kira-kira 600 mengalami serangan kecemasan dan 206 berada dalam keadaan tidak diketahui.

Haaretz menambah bahawa setakat hari ini, tentera Isr4el akan mengemas kini bilangan yang cedera setiap hari pada pukul 13:00 waktu tempatan.

Sumber dari SINI

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post